1 adag:
500 ml 2,8%-os tej
1 csipet só
65 g búzadara
40 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
A tejet feltesszük főni.
Kimérjük a cukrot és a búzadarát, vaníliás cukrot, sót, majd összekeverjük őket.
Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket.
Addig tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a tejbegríz.
Melegen tálakba szedjük a tejbegrízt, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a kelesztőtálba mérjük a többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba belemérünk fél kiló lisztet , ebbe elkeverünk 1 sütőport és csipet sót. 20 dkg cukrot kikeverünk 1 egész tojással A 15 dkg. zsírt , a 2dl tejfölt és a tojásos cukrot bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOmlós tésztát készítünk a hozzávalókból, és hideg helyen pihentetjük 1-2 órát. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, és kör alakú szaggatóval kiszúrjuk a tésztát. Sütőpapírral b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű