menu

Családireceptkönyv.hu

Tejbegríz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 adag:

500 ml 2,8%-os tej
1 csipet só
65 g búzadara
40 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés:


A tejet feltesszük főni.
Kimérjük a cukrot és a búzadarát, vaníliás cukrot, sót, majd összekeverjük őket.

Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket.

Addig tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a tejbegríz.

Melegen tálakba szedjük a tejbegrízt, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.youtube.com/watch?v=jFD_JH5ES9s

Tejbegríz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gofri - Gofritészta
Gofri - Gofritészta

1. A fentieket alaposan kikeverjük, sütjük, és már kész is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Édes gofri
Édes gofri

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű keve...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Vaníliás karika (cukor nélkül)
Vaníliás karika (cukor nélkül)

A szobahőmérsékletű vajat/margarint habosítsuk ki a nyírfacukor porral. Keverjük bele a sót, a vaníliát, a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a lisztet. Ha nem áll össze, adjunk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Szórós sütemény
Szórós sütemény

A lisztet keverd össze a cukorral, két csomag vaníliás cukorral és a sütőporral. Hét deka vajjal kenj ki egy tepsit, nem baj, ha nem egyenletes. Szitáld bele a lisztes cukrot, morz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk