50 dkg liszt
7 dkg vaj, vagy margarin
1 csomag szárított élesztő
3 dl tej
4 ek cukor
1 kk só
Töltelék:
2 evőkanál tejföl
3 ek sima kakaópor
2 evőkanál cukor
Ha szárított élesztőt használunk, akkor a lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat, vagy margarint megolvasztva. Jól gyúrjuk össze, és dagasszuk. Előfordulhat, hogy a dagasztás közben kell még hozzá egy kevés liszt. A végén egy jó, nem ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk. Ha kész, tegyük félre langyos helyre és hagyjuk, hogy a duplájára kelljen ez kb. 1 óra.
Amíg kel a tészta, addig keverjük össze a cukrot a kakaóporral és tegyük félre.
Ha a tészta megkelt akkor, lisztezett deszkán kb.30x45 cm nagyságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg 2 ektejföllel, , majd szórjuk meg az előzőleg már összekevert cukrozott kakaóporral. Ezt követően szorosan tekerjük fel, és kb. 1,5-2 cm szeletekre vágjuk fel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és elfektetve helyezzük bele a csigákat.
A tepsit előmelegített sütőben tesszük és közepes hőfokon (kb 180 fok), kb. 20-25 percig sütjük.
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót. Vaja...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást, és a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. A tésztát jól összedolgozzuk. K...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elekt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált diót, olvasztott kókuszolajat, xillitet és a tojás sárgáját összedolgozzuk, majd a sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk. Hűtőben tároljuk, míg a krém készül. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz