50 dkg liszt
7 dkg vaj, vagy margarin
1 csomag szárított élesztő
3 dl tej
4 ek cukor
1 kk só
Töltelék:
2 evőkanál tejföl
3 ek sima kakaópor
2 evőkanál cukor
Ha szárított élesztőt használunk, akkor a lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat, vagy margarint megolvasztva. Jól gyúrjuk össze, és dagasszuk. Előfordulhat, hogy a dagasztás közben kell még hozzá egy kevés liszt. A végén egy jó, nem ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk. Ha kész, tegyük félre langyos helyre és hagyjuk, hogy a duplájára kelljen ez kb. 1 óra.
Amíg kel a tészta, addig keverjük össze a cukrot a kakaóporral és tegyük félre.
Ha a tészta megkelt akkor, lisztezett deszkán kb.30x45 cm nagyságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg 2 ektejföllel, , majd szórjuk meg az előzőleg már összekevert cukrozott kakaóporral. Ezt követően szorosan tekerjük fel, és kb. 1,5-2 cm szeletekre vágjuk fel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és elfektetve helyezzük bele a csigákat.
A tepsit előmelegített sütőben tesszük és közepes hőfokon (kb 180 fok), kb. 20-25 percig sütjük.
Az adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egy tálba teszünk, az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A tésztát 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-ra előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű