310 gr liszt
200 gr igazi vaj
130 gr cukor
1 nagy tojás
1 cs só
2 vanília rúd
1 ek tej
4 ek cukor a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük.
A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük.
(A lisztet lehetőleg szitáljuk!)
Végeredményként egy nyújtható állagú, lágy tésztát kapunk.
Papírral bélelt sütőlemezre nyomhatjuk habzsákból, vagy keksznyomó segítségével, de ki is nyújthatjuk, majd egyesével a kívánt formára szaggathatjuk.
Előmelegített 180 'C-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Miután kivettük megszórjuk cukorral, majd még körülbelül 10 percig a tepsin pihentetjük.
1. A sütihez valókat keverőtálba tesszük és robotgéppel simára dolgozzuk. 2. Kivajazott, lisztezett szögletes tepsibe (kb. fél gáztepsi méretűbe), vagy (26 cm átmérőjű) kerek t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót.Jól összedolgozzuk, ha szükséges (liszt függő) tegyünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű