310 gr liszt
200 gr igazi vaj
130 gr cukor
1 nagy tojás
1 cs só
2 vanília rúd
1 ek tej
4 ek cukor a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük.
A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük.
(A lisztet lehetőleg szitáljuk!)
Végeredményként egy nyújtható állagú, lágy tésztát kapunk.
Papírral bélelt sütőlemezre nyomhatjuk habzsákból, vagy keksznyomó segítségével, de ki is nyújthatjuk, majd egyesével a kívánt formára szaggathatjuk.
Előmelegített 180 'C-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Miután kivettük megszórjuk cukorral, majd még körülbelül 10 percig a tepsin pihentetjük.
A száraz hozzávalókat (mák, liszt, cukor, csipet só, sütőpor) egy edényben összekeverem. Egy másik edényben a tojássárgákat keverem össze az olajjal, tejjel, reszelt almával. Apr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a tojásokat egyenként beleütjük, és belecsepegtetjük a rumot. 2. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és azt is hozzáadjuk a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (ízlés szerinti a lekvár). M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű