Családireceptkönyv.hu

DÁN keksz pisztolyos 2.


Írta:

Elk. idő: 30 perc+ hűtés
Adag: 35 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


310 gr liszt
200 gr igazi vaj
130 gr cukor
1 nagy tojás
1 cs só
2 vanília rúd
1 ek tej
4 ek cukor a díszítéshez

Elkészítés:


Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük.
A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük.
(A lisztet lehetőleg szitáljuk!)
Végeredményként egy nyújtható állagú, lágy tésztát kapunk.
Papírral bélelt sütőlemezre nyomhatjuk habzsákból, vagy keksznyomó segítségével, de ki is nyújthatjuk, majd egyesével a kívánt formára szaggathatjuk.
Előmelegített 180 'C-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Miután kivettük megszórjuk cukorral, majd még körülbelül 10 percig a tepsin pihentetjük.

DÁN keksz pisztolyos 2.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-fahéjas amerikai palacsinta
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Almás-fahéjas amerikai palacsinta

Egy nagy tálban keverd össze az olvasztott vajat, a tojást, a tejet, majd add hozzá a kis darabokra vágott vagy reszelt almát. Egy másik edénybe szitáld a lisztet, vegyítsd a sütőp...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Diós krémes süti
Diós krémes süti

Tepsi mérete 40x50 cm Tészta készítése A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és pici sóval. Keverjük össze a diót a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert habhoz. Sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boszorkány máglya
Boszorkány máglya

A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótát és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát r...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulás citromos keksz
Levendulás citromos keksz

Egy tálban összekeverem a lisztet, a levendulát, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban megolvasztom a vajat és a cukorral habosra keverem. A cukros vajas ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk