Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Puncsszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor.
Sziruphoz: 3 dl víz, 3-4 evőkanál baracklekvár, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 6 evőkanál rum és 2 evőkanál porcukor
Tésztához: 30 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 1 citrom leve és lereszelt héja, fél csomag sütőpor, 25 dkg liszt, 12 dkg olvasztott margarin, 6 tojás kemény habbá vert fehérjéje.

A mázhoz:
1 csg főzés nélküli Dr. Oetker puncs pudingpor
2 ek. tej
18 dkg margarin
18 dkg porcukor






Elkészítése:
A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből, a masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, s előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk.
a sárga piskóta tészta széleit körbe vágtam,azt is kockákra vágtam és a kakaós piskótával összekevertem.
A kakaós piskótadarabokat aztán leöntjük a következő sziruppal: három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk két lap közé tölteni.
A sütemény tésztájához harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm liszttel, belecsurgatunk tizenkét dekagramm olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget a gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük.
Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.
A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük,míg besűrűsödik.

Puncsszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bria
Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

A vaj felét a tepsibe morzsoljuk, rámorzsoljuk a túró felét. Erre jön a tejföl fele, rászórjuk a lisztet. Megint tejföl Tejet elkeverjük a tojásokkal,leöntjük vele a sütit. Err...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés-csokoládés keksz
Gesztenyés-csokoládés keksz

Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Pisztáciás - meggyes biscotti
Pisztáciás - meggyes biscotti

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es, vékony peremű tepsibe. 2 A lisztet, a sütőport és a sót összeszitáljuk. A pisztáciát mozsárban úgy-ahog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Római szelet
Római szelet

Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk Krém: a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a vajat a cukorral jól kikeverjük és a kihűlt péppel összekeverjük. Kétfelé os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk