Családireceptkönyv.hu

Puncsszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor.
Sziruphoz: 3 dl víz, 3-4 evőkanál baracklekvár, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 6 evőkanál rum és 2 evőkanál porcukor
Tésztához: 30 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 1 citrom leve és lereszelt héja, fél csomag sütőpor, 25 dkg liszt, 12 dkg olvasztott margarin, 6 tojás kemény habbá vert fehérjéje.

A mázhoz:
1 csg főzés nélküli Dr. Oetker puncs pudingpor
2 ek. tej
18 dkg margarin
18 dkg porcukor






Elkészítése:
A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből, a masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, s előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk.
a sárga piskóta tészta széleit körbe vágtam,azt is kockákra vágtam és a kakaós piskótával összekevertem.
A kakaós piskótadarabokat aztán leöntjük a következő sziruppal: három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk két lap közé tölteni.
A sütemény tésztájához harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm liszttel, belecsurgatunk tizenkét dekagramm olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget a gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük.
Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.
A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük,míg besűrűsödik.

Puncsszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Grízes krémes
Grízes krémes

A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurt torta
Joghurt torta

A cukrot a zselatinnal és a tejjel simára keverjük, majd felmelegítjük, de nem forraljuk.Langyosra hűtjük. Beleöntjük a habpótlót. A gyümölcsöt a joghurtba keverjük. A tejszínt k...

Elkészítési idő: 1/2 óra+éjszaka
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Habos mákos almás sütemény
Habos mákos almás sütemény

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós fahéjas gyors torta
Almás-diós fahéjas gyors torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk