Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)
A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.
Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és ráhelyezzük a mákos-krém tetejére. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Forró sütőben sütjük. Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
A mákon kívül, dióval és almával is elkészíthető. Nagyon finom!
A sütőt előmelegítette 180 fokra. A túrót a, a tejfölt, a szétválasztott tojás sárgáját összekeverte, majd az édesítő (vagy a cukor) következett. A rizsdarát belekanalazta és jól á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A to...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűKókusztej Ehhez a mennyiséghez 2 ampulla Protexin kell. Előtte mindenképp 40 C alá kell hűteni, és steril edénybe tedd! Napra kitéve 1 nap alatt kész.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük. A habba egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű