25 dkg kristály cukor
5 dl tej
4 dkg vaj
A tejet keverjük el a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödik és elkezd karamellizálódni. Amikor már kezd nyúlóssá és szép barnává válni, akkor zárjuk el alatta a tüzet. Azonnal hozzáadjuk a hideg vajat, kb. 2 percig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Ne felejtsük el folyamatosan kevergetni, hiszen nagyon könnyen odaéghet. Sütőpapírra kisimítjuk az elkészült masszát, majd miután kihűlt, kockákra szeleteljük.
Egy edényben a 3 dl vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt. Ha teljesen feloldódott, a lisztet is hozzáadjuk. Kevergetjük addig, amíg sima...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdagasztjuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük. Tűzálló tálat kikenni vajjal és darált dióval. A többi diót a cukorral elkeverni, a vajat megolvasztani. A megkelt tésztát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézÖsszekeverem, kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot, a rumot a tejjel összegyúrjuk. Kettévesszük, és kókusszal megszórt sütőpapíron vagy alufólián kinyújtjuk. A vajat a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű