menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós vajkaramella


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg kristály cukor
5 dl tej
4 dkg vaj

Elkészítés:


A tejet keverjük el a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödik és elkezd karamellizálódni. Amikor már kezd nyúlóssá és szép barnává válni, akkor zárjuk el alatta a tüzet. Azonnal hozzáadjuk a hideg vajat, kb. 2 percig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Ne felejtsük el folyamatosan kevergetni, hiszen nagyon könnyen odaéghet. Sütőpapírra kisimítjuk az elkészült masszát, majd miután kihűlt, kockákra szeleteljük.

Omlós vajkaramella

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Halacska
Halacska

A hozzávalókat összegyúrjuk, dió nagyságú gombócokat készítünk, 1 éjszakát hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas, citromos házi keksz
Vajas, citromos házi keksz

A hozzávalókat összegyúrjuk rudat formázunk belőle kis darabokat levágva ellapítjuk kerekre formázzuk vagy kiszaggatjuk ,tetszés szerint ízesíthetjük,kakaópor,kókuszreszelék ,stb.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: josagm
Epres pite
Epres pite

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk az epre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Krémes
Krémes

A tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt süt...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk