25 dkg kristály cukor
5 dl tej
4 dkg vaj
A tejet keverjük el a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödik és elkezd karamellizálódni. Amikor már kezd nyúlóssá és szép barnává válni, akkor zárjuk el alatta a tüzet. Azonnal hozzáadjuk a hideg vajat, kb. 2 percig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Ne felejtsük el folyamatosan kevergetni, hiszen nagyon könnyen odaéghet. Sütőpapírra kisimítjuk az elkészült masszát, majd miután kihűlt, kockákra szeleteljük.
A kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral 2. A tojás hozzáadása, elkeverése 3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása 4. A tészta pihentetése hűőben való pihent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ha letelt, vastagon lisztezett munkafelületen...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes