50 dkg túró
4,5 ek búzadara
2 ek liszt
2 db tojás
1 cs vaniliáscukor
reszelt citromhéj
A túrót összetörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
Lobogó vízben kifőzzük a kézzel megformázott gombócokat.
Forgathatjuk gízbe is vagy ledarát édes kekszbe is.
Gríz készítése:
2 dl búzadarát diónyi olajon megpirítok (gázt elzárom), majd 2 dl vízzel felöntöm és jól elkeverem. Fedővel lefedem és 10-15 percig állni hagyok. Ezután már csak jól össze kell keverni és porcukrozni.
Die Butter schmelzen, die Löffelbiskuits zerbröseln, beide Zutaten vermengen und in eine 26er Springform füllen und andrücken. Den Quark mit dem Frischkäse verrühren. 100 ml Wa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, rakj bele egy mokkáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Az eperlekvárt elkeverjük a vaníliás cukorral meg 4 evőkanálnyi, frissen facsart citromlével, amit előtte átszűrünk, hogy ne legyen benne mag. Ezután a hideg tejszínből robotgé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű