Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc


Írta:

Elk. idő: 0,5+2 óra
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
4,5 ek búzadara
2 ek liszt
2 db tojás
1 cs vaniliáscukor
reszelt citromhéj

Elkészítés:


A túrót összetörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
Lobogó vízben kifőzzük a kézzel megformázott gombócokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Forgathatjuk gízbe is vagy ledarát édes kekszbe is.

Gríz készítése:
2 dl búzadarát diónyi olajon megpirítok (gázt elzárom), majd 2 dl vízzel felöntöm és jól elkeverem. Fedővel lefedem és 10-15 percig állni hagyok. Ezután már csak jól össze kell keverni és porcukrozni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Philadelphia Torte für Figurbewusste
Philadelphia Torte für Figurbewusste

Die Butter schmelzen, die Löffelbiskuits zerbröseln, beide Zutaten vermengen und in eine 26er Springform füllen und andrücken. Den Quark mit dem Frischkäse verrühren. 100 ml Wa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pogácsa
Pogácsa

A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSERBÓ
ZSERBÓ

A tejet langyosítsd meg, rakj bele egy mokkáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
10 perces eperparfé (Stahl)
10 perces eperparfé (Stahl)

1.) Az eperlekvárt elkeverjük a vaníliás cukorral meg 4 evőkanálnyi, frissen facsart citromlével, amit előtte átszűrünk, hogy ne legyen benne mag. Ezután a hideg tejszínből robotgé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk