250 g liszt
125 g cukor
1 csipet só
1 tojás
100 g vaj
fél zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
125 g (világos) nádcukor
100 g étcsokoládé cseppek
50 g Nutella
Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
Süssük 8-10 percig.
Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.
A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk, majd kikent, lisztezett tepsibe diónyi gombócokat helyezünk. Gombócok tölteléke: 12,5 dkg margarint habosra kavarunk 25 dkg cuko...
Elkészítési idő:4 tojásfehérjèt 50 g cukkrral, csipet sóval kemény habbá vertem, 3 banánt összetörtem, 400 g zabpelyhet.megpirítottam, majd az egészet összeforgattam, kis sütőrumot is tettem bele,...
Elkészítési idő:A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk. A meghámozott, 1 cm-es gerezdekre vágott barackot rá...
Elkészítési idő:1. Sárga tésztához a tojássárgájákat fehéredésig kikavarjuk a porcukorral, lassanként hozzátesszük a vizet, majd a lisztel elkevert sütőport. 2. Kizsírozott lisztezett 26x36-os...
Elkészítési idő: