250 g liszt
125 g cukor
1 csipet só
1 tojás
100 g vaj
fél zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
125 g (világos) nádcukor
100 g étcsokoládé cseppek
50 g Nutella
Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
Süssük 8-10 percig.
Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.
A vajat megolvasztom az egyik tábla csokoládéval és hozzákeverem a cukrot. ( én narancsos étcsokit szoktam venni a Pennyből ). Csak sima étcsoki esetén egy kicsi narancshéjat kell...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa lisztet elkeverjük a sütöporral + só -egy másik tálban tojást simára keverjük porcukor+vaniliás cukor + tejföl -hozzáadjuk a sütőporos lisztet ...jól eldolgozzuk - ha k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa friss meggyből készítjük, akkor a meggyet magozás után leszórjuk a cukorral és 1 órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, a levet kiegészítjük vízzel 4 dl-re. Felforraljuk és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű