250 g liszt
125 g cukor
1 csipet só
1 tojás
100 g vaj
fél zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
125 g (világos) nádcukor
100 g étcsokoládé cseppek
50 g Nutella
Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
Süssük 8-10 percig.
Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához. 1-2 órán át...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a keserű kakaót, jól összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és annyi langyos tejet adunk a masszához, hogy vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül bel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a porcukorral, szódabikarbónával egybeszitálom. 2. Beleöntöm a fűszert és hozzámorzsolom a vajat, majd a mézet. 3. Utoljára a tojást adom hozzá. 4. Jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű