26 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál őrölt gyömbér, csipetnyi só,
12 dkg vaj,
2 tojás,
2 alma, (2 sárgarépa),
15 dkg durvára vágott dió,
0,8 dl frissen facsart narancslé, reszelt narancshéj
Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal. Reszeljük le az almát, (és a sárgarépát).
Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.
Főzzünk egészséges karácsonyi ételeket!
1. A túrót és az édesítőt alaposan keverd össze, lehetőleg mixerben, így igazán krémes lesz az állaga. 2. Add hozzá a túróalaphoz a mag nélküli málnapürét, a vaníliát illetve a...
Elkészítési idő:A tésztához a lisztben elkeverjük a száraz anyagokat, majd a margarinnal, a tejföllel és tojásokkal összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, kis adagokban tejjel lágyítjuk. Szép h...
Elkészítési idő:1 evőkanál méz, 2 egész tojás, 8 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Gőz fölött felfőzzük és még melegen hozzáadunk 40 – 45 dkg finomliszte...
Elkészítési idő: