50 dkg liszt
1 cs v. cukor
gríz
25 dkg vaj/zsír
0,5 cs sütőpor
2 tojás
15 dkg cukor
1 kispohár tejföl
tej
Töltelék:
2 kg alma
4-5 ek cukor
citromlé
1 cs v. cukor
1 tk fahéj
A vajat és a lisztet elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a v. cukrot,, a tejfölt, a tojás sárgáját és az 1 tojás fehérjét.
Az almát kevés citromlével és 1 cs v. cukorral, 4-5 ek kristálycukorral és a fahéjjal megpároljuk.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Az alsóra szórunk egy kevés grízt, majd ezen eloszlatjuk az almát.
Rárakjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk és tojásfehérjével lekenjük.
180° 30-40 perc
Gombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük. Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a birsalmákat és eltávolítjuk a magházakat. Feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi és puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük az almákat és botmixerrel pürésítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát a citrom levével, rummal, kevés porcukorral legalább 1 órát állni hagyjuk. A túrót a tojássárgájával, sütőporral, cukorral és liszttel simára keverjük. A tojásfehérjét va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Schritt Den Backofen auf 180 °C Umluft vorheizen; die Muffinform mit Papierförmchen bestücken. Für die Cupcakes 250 ml Haferdrink und 1 EL Zitronensaft in einer Schüssel ver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű