Családireceptkönyv.hu

Omlós almás


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 cs v. cukor
gríz
25 dkg vaj/zsír
0,5 cs sütőpor
2 tojás
15 dkg cukor
1 kispohár tejföl
tej
Töltelék:
2 kg alma
4-5 ek cukor
citromlé
1 cs v. cukor
1 tk fahéj

Elkészítés:


A vajat és a lisztet elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a v. cukrot,, a tejfölt, a tojás sárgáját és az 1 tojás fehérjét.
Az almát kevés citromlével és 1 cs v. cukorral, 4-5 ek kristálycukorral és a fahéjjal megpároljuk.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Az alsóra szórunk egy kevés grízt, majd ezen eloszlatjuk az almát.
Rárakjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk és tojásfehérjével lekenjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


180° 30-40 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
mézes béles
mézes béles

Egy kevés vizet melegítünk egy lábasban. Közben egy fém habüstben, ami majd úgy passzol a lábasra, hogy nem ér bele az alja a vízbe, a tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
RUMOS DIÓSKOCKA
RUMOS DIÓSKOCKA

A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 - as kivajaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Laura
Francia krémes
Francia krémes

Egy közepes tepsit jól kivajazunk és piskótát sütünk benne. Nem kell kiönteni a piskótát a tepsiből, ha kihűlt a tetejére tesszük a krémet. A vizet a kristálycukrot és a vaníliás c...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Darálós keksz
Darálós keksz

• A margarint a cukorral habosra keverjük. • Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. • A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk