50 dkg liszt
1 cs v. cukor
gríz
25 dkg vaj/zsír
0,5 cs sütőpor
2 tojás
15 dkg cukor
1 kispohár tejföl
tej
Töltelék:
2 kg alma
4-5 ek cukor
citromlé
1 cs v. cukor
1 tk fahéj
A vajat és a lisztet elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a v. cukrot,, a tejfölt, a tojás sárgáját és az 1 tojás fehérjét.
Az almát kevés citromlével és 1 cs v. cukorral, 4-5 ek kristálycukorral és a fahéjjal megpároljuk.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Az alsóra szórunk egy kevés grízt, majd ezen eloszlatjuk az almát.
Rárakjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk és tojásfehérjével lekenjük.
180° 30-40 perc
Egy kevés vizet melegítünk egy lábasban. Közben egy fém habüstben, ami majd úgy passzol a lábasra, hogy nem ér bele az alja a vízbe, a tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 - as kivajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy közepes tepsit jól kivajazunk és piskótát sütünk benne. Nem kell kiönteni a piskótát a tepsiből, ha kihűlt a tetejére tesszük a krémet. A vizet a kristálycukrot és a vaníliás c...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz• A margarint a cukorral habosra keverjük. • Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. • A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes