Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
2 ek. cukor
pici vaníliaaroma
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió vagy mák.
A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió. A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéja és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki
Az élesztőt cukros tejben felfuttatom. Az élesztőt, a tojás sárgákat, az olajat, a sót és az átszitált lisztet, ebben a sorrendben a kenyérsütő gép edényébe rakom, majd elindítom...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjéből kemény habot verünk, ezután a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromáva...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Nehézség: KözepesElég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz! A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor ho...
Elkészítési idő: 1 óra +30 perc Nehézség: Közepes