Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
2 ek. cukor
pici vaníliaaroma
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió vagy mák.
A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió. A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéja és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki
Elkészítés menete: A tojásokat válaszd ketté, a csoki nagyobb részét pedig darabold egy edénybe, majd vízgőz fölött olvaszd meg. A tojások sárgáját keverd simára a cukor felével...
Elkészítési idő: 7 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, a tejföllel és cukorral összegyúrjuk. Egy éjszakán át pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, majd kifliket formázunk, melyeket lekvárral töltünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan összedolgozunk. Egy tepsibe kanál segítségével belecsurgatjuk a tésztát, vagy muffin formába adagoljuk. 180-200 fokon 15 perc alatt készre süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük (egy csipet sót is tegyünk bele!). Utána a sárgáját és a porcukrot is fehéredésig verjük, majd mehet bele a sütőporral és a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű