menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós lekváros rudacska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
2 ek. cukor
pici vaníliaaroma
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió vagy mák.

Elkészítés:


A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió. A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéja és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A BEJGLI recept, ami mindig sikerül!
A BEJGLI recept, ami mindig sikerül!

A hideg tejbe (igen, hideg tejbe!) belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojássárgáját. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a porcukorral és a sóval. Az apróra felkock...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Madártej - narancsvelős
Madártej - narancsvelős

A narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és összeturmixoljuk a cseresznyelikőrrel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hűtőbe tesszük. A tejet a cukorral, a vaníliával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos linzertekercs
Mákos linzertekercs

Összeállítjuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük. (nem kell bele cukor). A mákot a lekvárral, cukrokkal és annyi tejjel keverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4 ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Tápióka felfújt
Tápióka felfújt

A tejben a tápiókát a vanília kivonattal és az eritrittel, kis lángon, folyamatos kevergetés közben puhára főzzük. Akkor van készen, amikor a szemek jelentősen megduzzadnak és átlá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk