Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
2 ek. cukor
pici vaníliaaroma
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió vagy mák.
A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió. A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéja és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki
A lisztet, tojássárgáját,tojásfehérjéket habbá verve, vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót tejjel csomómentesre keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közepes nagyság...
Elkészítési idő:A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk,...
Elkészítési idő: