Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
2 ek. cukor
pici vaníliaaroma
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió vagy mák.
A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió. A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéja és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki
A cukrokat, a mézet és a vizet lassú tűzön olvasszuk fel. Ügyeljünk arra, hogy a barnacukor is teljesen elolvadjon. Ha minden hozzávaló feloldódott, vegyük le a tűzről, és adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyméretű tepsit (30*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük a sóval, sütőporral....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót összekeverjük, összegyúrjuk annyi lekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek. Megol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű