Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk


Írta:

Adag: 35 darab
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


7,5 dcl víz
3 dcl étolaj
42 dkg sima list, pici só
9 egész tojás

Elkészítés:


A vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés fakanállal hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átt rakom egy nagyobb tálba s hagyom hűlni. Langyos legyen a tészta, majd egyenként bele dolgozom a tojásokat. Én kézi mixerrel a dagasztó villákal csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások,,,a tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.
Elkészítem a tepsiket, vékonyan bekenem a tepsit olajjal és 5.- cm átmérőjű poharat bele mártok lisztbe és kijelölöm a tepsin mekkora fánkokat nyomok ki a habzsákból hogy kb. egyformák legyenek. Vászon diszítő zsákba tettem egy diszítő csövet és mehet bele a tészta. A tepsire nyomom a tésztát, csinálok egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz a közepébe is nyomok a téstából, így szép magasak lesznek a fánkok. Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon légkeverésen sütöm kb. 20 percig, a sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni!!! Mikor már látod hogy szép színe van a fánknak az kb. 15-20 perc után leveszem a hőfokot 100 fokra és még kb. 15 percig már csak száritom. A sütő aljába teszek egy kis lábosba vizet mert a gőztöl szebben feljönnek,,,!Mikor megsültek a fánkok kiveszem és langyosan jó éles késsel le vágom a „kalapját“.
Ha így készíted pontosan a recept szerint tutira szépen feljönnek,,,a közepe üres lesz s mivel kiszárítod még ha meg töltöd akkor sem fog a tészta megszárodni még másnapra sem.

Képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zoltán
Dóri puszedli
Dóri puszedli

Az alapanyagokat összekeverjük, golyókat formálunk a maszából és 200 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Még melegen a mázba mártjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrós puffancs
Zabpelyhes túrós puffancs

A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldaluk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Néger kocka
Néger kocka

A tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csúsztatott palacsinta (Zé)
Csúsztatott palacsinta (Zé)

A lisztet, a porcukrot, a sót és a fahéjat összekeverjük, aztán a tejjel csomómentesre dolgozzuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját külön kihabosítjuk a vajjal, a fehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk