7,5 dcl víz
3 dcl étolaj
42 dkg sima list, pici só
9 egész tojás
A vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés fakanállal hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átt rakom egy nagyobb tálba s hagyom hűlni. Langyos legyen a tészta, majd egyenként bele dolgozom a tojásokat. Én kézi mixerrel a dagasztó villákal csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások,,,a tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.
Elkészítem a tepsiket, vékonyan bekenem a tepsit olajjal és 5.- cm átmérőjű poharat bele mártok lisztbe és kijelölöm a tepsin mekkora fánkokat nyomok ki a habzsákból hogy kb. egyformák legyenek. Vászon diszítő zsákba tettem egy diszítő csövet és mehet bele a tészta. A tepsire nyomom a tésztát, csinálok egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz a közepébe is nyomok a téstából, így szép magasak lesznek a fánkok. Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon légkeverésen sütöm kb. 20 percig, a sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni!!! Mikor már látod hogy szép színe van a fánknak az kb. 15-20 perc után leveszem a hőfokot 100 fokra és még kb. 15 percig már csak száritom. A sütő aljába teszek egy kis lábosba vizet mert a gőztöl szebben feljönnek,,,!Mikor megsültek a fánkok kiveszem és langyosan jó éles késsel le vágom a „kalapját“.
Ha így készíted pontosan a recept szerint tutira szépen feljönnek,,,a közepe üres lesz s mivel kiszárítod még ha meg töltöd akkor sem fog a tészta megszárodni még másnapra sem.
Az élesztőt a tejben szétmállasztom (cukor hiányában nem fut fel, de ez baj). A lisztet összekeverem a sütőporral, édesítővel. Hozzáadom az 1 db tojást, a langyos vajat és az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét habbá vertem sóval és az ecettel...csak ép ,hogy kemény legyen majd két részletben hozzá adtam a cukrot majd az ételfestéket és tovább verve, hogy kemény hab legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a vajjal, a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGolyókat formálunk, közepébe mandulát vagy mogyorót teszünk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű