kb. 24 szelet
• 25 dkg finomliszt
• 5 dkg búzadara
• 1 tasak sütőpor
• 20 dkg porcukor
• 10 dkg puha vaj
• 50 dkg félzsíros tehéntúró
• 2 ek vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja (itt 1 mokkáskanál citromaroma)
• 3 dl tej
• 3 egész tojás
• kb. 60 dkg meggy (lehet fagyasztott is)
1. Alaposan vajazzuk ki a tepsi alját, így biztosan nem ragad le a sütés végére!
2. A lisztet a búzadarával, sütőporral és a cukorral összekeverjük, majd a felét egyenletesen a tepsibe szórjuk. Egy kicsit rázogathatjuk, hogy egyenletes legyen.
3. A túrót, a citromhéjjal vagy aromával és a vaníliás cukorral szintén összekeverjük és elosztjuk a liszt tetején. Én kézzel szórtam.
4. A meggyet rászórjuk, picit lenyomkodjuk végül rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
5. A tojásokat felverjük egy kevés cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és az így kapott folyadékot, megpróbáljuk egyenletesen rácsurgatni a liszt tetejére. Villával igazgatjuk, hogy mindenhová szivárogjon a tejes tojásból.
6. Végül a maradék vajat rászeleteljük a tetejére, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Piskóta A tojásokat egészben a cukorral habosra felverjük. Lassan adagolva hozzákeverjük az olajat és a meleg vizet. Végül a sütőporos lisztet és a kakaóport. Két lapos tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg sütőmargarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már morzsalékos, keverjük hozzá a porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindne hozzavalot összegyúrni, kinyújtani, kiszaggatni es legalabb egy órára hűtőbe tenni majd kb 12 percig sütni 180 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd egy kivajazott tepsibe vagy piteformába terítjük, letakarjuk, és abban hagyjuk megkelni. Közben a szőlőt megmossuk, félbe vágjuk, kima...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes