menu

Családireceptkönyv.hu

Lusta asszony rétese


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 24 szelet
• 25 dkg finomliszt
• 5 dkg búzadara
• 1 tasak sütőpor
• 20 dkg porcukor
• 10 dkg puha vaj
• 50 dkg félzsíros tehéntúró
• 2 ek vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja (itt 1 mokkáskanál citromaroma)
• 3 dl tej
• 3 egész tojás
• kb. 60 dkg meggy (lehet fagyasztott is)

Elkészítés:


1. Alaposan vajazzuk ki a tepsi alját, így biztosan nem ragad le a sütés végére!
2. A lisztet a búzadarával, sütőporral és a cukorral összekeverjük, majd a felét egyenletesen a tepsibe szórjuk. Egy kicsit rázogathatjuk, hogy egyenletes legyen.
3. A túrót, a citromhéjjal vagy aromával és a vaníliás cukorral szintén összekeverjük és elosztjuk a liszt tetején. Én kézzel szórtam.
4. A meggyet rászórjuk, picit lenyomkodjuk végül rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
5. A tojásokat felverjük egy kevés cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és az így kapott folyadékot, megpróbáljuk egyenletesen rácsurgatni a liszt tetejére. Villával igazgatjuk, hogy mindenhová szivárogjon a tejes tojásból.
6. Végül a maradék vajat rászeleteljük a tetejére, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Lusta asszony rétese

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Citromos szelet
Citromos szelet

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Kelt rétes
Kelt rétes

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos túróturmix
Joghurtos túróturmix

Fagyasztott gyümölcs esetén várjuk meg, míg a gyümölcs kienged. A hozzávalókat habosra turmixoljuk. Elkészítés után öntsük kis tálkákba, a tetejét pedig szórjuk meg egy csipetnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eredeti somlói galuska
Eredeti somlói galuska

A mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk