kb. 24 szelet
• 25 dkg finomliszt
• 5 dkg búzadara
• 1 tasak sütőpor
• 20 dkg porcukor
• 10 dkg puha vaj
• 50 dkg félzsíros tehéntúró
• 2 ek vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja (itt 1 mokkáskanál citromaroma)
• 3 dl tej
• 3 egész tojás
• kb. 60 dkg meggy (lehet fagyasztott is)
1. Alaposan vajazzuk ki a tepsi alját, így biztosan nem ragad le a sütés végére!
2. A lisztet a búzadarával, sütőporral és a cukorral összekeverjük, majd a felét egyenletesen a tepsibe szórjuk. Egy kicsit rázogathatjuk, hogy egyenletes legyen.
3. A túrót, a citromhéjjal vagy aromával és a vaníliás cukorral szintén összekeverjük és elosztjuk a liszt tetején. Én kézzel szórtam.
4. A meggyet rászórjuk, picit lenyomkodjuk végül rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
5. A tojásokat felverjük egy kevés cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és az így kapott folyadékot, megpróbáljuk egyenletesen rácsurgatni a liszt tetejére. Villával igazgatjuk, hogy mindenhová szivárogjon a tejes tojásból.
6. Végül a maradék vajat rászeleteljük a tetejére, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A diót és a sárgabarackot aprítsd fel, a mákot daráld meg, a vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, add hozzá a tejfölt, a narancs reszelt héj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük. Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lába...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához: A hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.Beleszitáljuk a sütőporos lisztet,beleforgatjuk a diót is.Közepes méretű tepsiben megsütjük.Én 170 fokon 20 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes