50 dkg liszt,
15 dkg margarin,
15 dkg. porcukor,
2 tojás,
4 evőkanál méz,
kevés tej,
1 csomag sütőpor,
gyömbér de kihagyható.
krém:
7 dl tej,
2 cs. vanília puding,
2 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor.
A töltelék hozzávalói:
2 csomag zselés cukor,
kicsi rumaroma,
2 evőkanál kakaó,
fél doboz babapiskóta.
Csokimáz
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 3 lapot sütünk.A tejet a liszttel,pudinggal összefőzzük, kikeverjük a margarinnal és a cukorral, majd 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe zselés cukrot aprítunk,a másikba kakaót keverünk. Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, rárakjuk a kávés rumba áztatott babapiskótát, majd a krém másik felét.Erre a krémre rátesszük a második lapot, amit zselés krémmel megtöltünk, majd befedjük a harmadik lappal.
Tetejére csokimáz kerül.
A sütőt 200 fokra előmelegítem. Először a krémet készítem el. Ehhez a tojássárgát a cukorral, vaníliás cukorral és étkezési keményítővel habossá keverem. Egy külön edényben a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát meghámozzuk, durvára reszeljük és kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. A kesudiót lisztté őröljük/mixeljük és összekeverjük az almával és a többi hozzávalóval....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegíteni 180 fokra. Közepes méretű, magasabb falú tepsit kibélelni sütőpapírral. Tojásfehérjét kemény habbá verni. Sárgája+cukor:fehéredésig keverni. +liszt+kakaópor....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű