20 dkg Rama Vajas Íz
1 db tojás
1 evőkanál citromlé
30 dkg liszt
1 db citrom
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
Egy tálban elvegyítjük a lisztet a porcukorral, ráreszeljük az alaposan megmosott citrom héját, hozzáadjuk a tojást, a fűszert, ráforgácsoljuk a Rama margarint, majd összedolgozzuk. Hideg kézzel gyorsan simára gyúrjuk és letakarva kb. egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán, kb.3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd tetszőlegesen kiszaggatjuk belőle a kívánt formákat.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 2-3 adagban, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük adagonként.
Míg hűlnek,elkészítjük a rózsaszín mázat. A tojásfehérjét lassú fokozaton elkezdjük verni ,majd nagyobbra kapcsolunk és lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Ezután óvatosan a citromlevet és ételfestéket. Megkenjük vele a kihűlt sütiket és tetszőlegesen díszítjük.
Elkészítés: Töltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. A diót, a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót a joghurttal és a zabpehellyel összekeverjük. 2. Az almát lereszeljük. Ha banánnal ennénk, karikázzuk a tetejére, vagy akár püréként is bele lehet keverni a túróba....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű