25 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárgája
1 teáskanál reszelt narancshéj
35 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
meggybefőtt
6 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, a narancshéjjal ízesítjük és meggyúrjuk a tésztát. Vanília, vagy narancsaromával továbbízesíthetjük. Golyókat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a közepükbe az ujjunkkal egy lyukat nyomunk. A mélyedésekbe teszünk egy szem meggyet. 180 fokos sütőben megsütjük a tésztákat, mikor a tetejük kissé aranyszínű, ki is vesszük. A csokoládét felolvasztjuk és egy kanál segítségével a kész süteményekre csíkokat csorgatunk belőle.
A vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk a lisztet a vajjal, és összedolgozzuk a tojássárgákkal, egy kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval meg a maradék langyos tejjel, amelyben felo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű