25 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárgája
1 teáskanál reszelt narancshéj
35 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
meggybefőtt
6 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, a narancshéjjal ízesítjük és meggyúrjuk a tésztát. Vanília, vagy narancsaromával továbbízesíthetjük. Golyókat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a közepükbe az ujjunkkal egy lyukat nyomunk. A mélyedésekbe teszünk egy szem meggyet. 180 fokos sütőben megsütjük a tésztákat, mikor a tetejük kissé aranyszínű, ki is vesszük. A csokoládét felolvasztjuk és egy kanál segítségével a kész süteményekre csíkokat csorgatunk belőle.
A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát meghámozzuk, apróra reszeljük. Hozzáadjuk az olajat, lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kiszúróformával szaggatjuk. 190 fokon 10-15 perc alatt megsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű