35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 tasak vaníliás cukor
12 dkg darált dió
6 alma
4 tojás
2 dl olaj
Az almát lereszeljük. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az almát és a fahéjat. Belekeverjük az olajat is. A lisztet, a sütőport és a darált diót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojásos masszához és alaposan összedolgozzuk. Kiolajozott tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Langyosra hűlve szeletelhetjük, tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
A piskótához a tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a vajat a cukrokkal kihabosítjuk. 175°C pár perc kb 8 még puhán kell kivenni a sütőből
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. Aztán folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a tojások sárgáját, valamint az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a mézet, és esetleg citromlevet is lehet hozzá tenni. 180 fokon kb. 25 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű