35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 tasak vaníliás cukor
12 dkg darált dió
6 alma
4 tojás
2 dl olaj
Az almát lereszeljük. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az almát és a fahéjat. Belekeverjük az olajat is. A lisztet, a sütőport és a darált diót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojásos masszához és alaposan összedolgozzuk. Kiolajozott tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Langyosra hűlve szeletelhetjük, tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, a tejet, a lisztet, a sütőport, és sima tésztát keverünk belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket előkészítjük és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és a tepsit kicsit kivajazzuk. Azután csak beleszórjuk a hozzávalókat ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát. Vizet tesz...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Könnyű