3 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 csipet só
15 dkg olvasztott vaj
2 ek. kakaópor
1 kis üveg mogyorókrém
10 dkg porcukor
fél citrom leve
2-3 ek. csokidara
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk, egyik részbe keverjük a kakaóport. A tepsit (25x25 cm) kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a kakaós masszát, és 12 perc alatt megsütjük. A maradék tésztából két ugyanekkora lapot sütünk. Mindegyiket hagyjuk kihűlni.
Tálcára teszünk egy fehér lapot, megkenjük a mogyorókrém felével. Ráborítjuk a kakaós lapot, erre kenjük a maradék mogyorókrémet, és beborítjuk a fehér lappal.
A tetejére elkészítjük a cukormázat. Ehhez a porcukrot elkeverjük annyi citromlével, hogy sűrűn folyó mázat kapjunk, a süteményre simítjuk. Megszórjuk a csokidarával, és szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt vaj 2 tojás 20 dkg cukorból tésztát gyúrunk. Fél cm-re nyújtjuk. Majd a kikent tepsibe félig megsütjük. 30 dkg cukor, 6 tojássárga, 2 e.k. rum kikeverjük. 30 dkg diót gőz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütöm. A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű