8 tojás szétválasztva
18 dkg porcukor (nyírfacukorral készítve paleo)
18 dkg darált dió
1 cs. sütőpor
3 tk. holland kakaópor (jó minőségűt használjatok!)
a mázhoz: 12 dkg vaj (vagy margarin), 15 dkg cukor, 3 ek. holland kakaópor
A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük (egy csipet sót is tegyünk bele!). Utána a sárgáját és a porcukrot is fehéredésig verjük, majd mehet bele a sütőporral és a kakaóporral elkevert darált dió. A tojásfehérje habot 3 adagban adom hozzá: az első két adagot simán még a robotgéppel keverem hozzá (legkisebb fokozaton), az utolsó harmadot már csak egy spatulával kézzel forgatom hozzá, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és légkeveréses sütőben 170 fokon kb fél óra alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Még melegen kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy másik deszka segítségével visszafordítjuk. Amíg hűl egy picit, elkészítjük a mázat. A vajat felolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, ha beleolvadt, akkor már nem melegítjük tovább, kézi habverővel csomómentesre keverjük a kakaóporral, majd a süti tetejére öntjük, szépen elterül, vagy egy spatula segítségével szétkenjük. Egy óra alatt megszilárdul és akkor gyönyörűen szeletelhető
Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kapcsos formában (24 cm-es) alulra elrendezem a kevés tejben éppen csak megmártott babapiskótát. A joghurtot kézi habverővel összekeverem a cukorral és a zselatinnal, majd lang...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes1. A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. 2. Félretesszük, hogy kihűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Élesztőt felfuttatjuk cukros, langyos tejben. 2. Lisztet a sóval elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk. 3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, jó alaposan kidolgozzuk. 4. Fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz