Családireceptkönyv.hu

HAMIS HÁJAS CSODA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mikrós-bögrés süti
Mikrós-bögrés süti

A hozzávalókat ebben a sorrendben összekeverjük egy bögrében, majd 3 percig mikrózzuk.

Elkészítési idő: 6 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Linzer
Linzer

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
palacsinta, legjobb
palacsinta, legjobb

Az első palacsinta sütése előtt a forró palacsintasütőbe rakjunk pici olajat, utána már nem kell.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
10 perces kuglóf
10 perces kuglóf

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. 2.A cukrot és a tojássárgát géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, valamint az olajat. 3.A lisztbe beletesszük a sütő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk