Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

HAMIS HÁJAS CSODA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kelt mákos, szilva lekváros kifli
Avatar Judit Ruszin Kedvelnék Avatar Andrea Aczél Kedvelnék Avatar Edina Brunczlik Kedvelnék Avatar Annamária Kedvelnék
Kelt mákos, szilva lekváros kifli

A teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Churros
Churros

A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr húz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kanonok lepény
Kanonok lepény

1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Golyó - Mákos hólabda
Golyó - Mákos hólabda

A mákot felöntjük tejjel és vízzel, majd édesítjük. Addig főzzük lassú tűzön, ameddig szépen besűrűsödik. Ha kell utólag is pótolhatjuk még a folyadékot. (Kb. 70:30 arányban tej és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk