Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!
A szélesmetéltet a szokásos módon megfőzzük. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgájához adunk kb. 2 evőkanál cukrot és a tördelt túrót. Ak...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFelverjük a habtejszínt. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElkészítés: 1. A tejet felfőzzük a cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, de ekkor már csak kb. 1 percig főzzük, kevergetjük. Nem kell teljesen megf...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű