25 dkg Szafi Fitt süteményliszt
2 egész tojás
6 tojásfehérje
200 gr. langyos víz
Csipet só
Ízlés szerint citromlé
Vanília por
Ízlés szerint cukor(elhagyható)
Az alapanyagokat összekeverjük egy tálban, picit pihentetjük (ez a tészta folyós lesz). Utana egy közepes tepsit kikenunk zsírral es teszünk bele sutopapirt is(én azt is be szoktam kenni zsírral) . Rákanalazzuk a tészta felét-elsimitjuk es berakjuk sülni. Ha mar nagyjabol megsült akkor kivesszük, rátesszük a fahéjjal es cukorral megdinsztelt almát es a tetejére kanalazzuk a maradék tésztát. Mehet be a sütőbe kb 20 percre
A zserbót ugyan igy csináltam csak amikor az also réteg megsült akkor édesítővel összedarált diót kanalaztam ra+ lekvárt es ugy ra a maradék folyos tésztát majd amikor kisült akkor keves vajjal olvasztott paleo csokit kentem rá. (Claudia Barna)
A sütőt előmelegítjük 120 fokra légkeverés nélkül, alsó-felő mód (légkeveréssel 100 fok) és két nagy méretű, lapos tepsire jó minőségű sütőpapírt vagy szilikonlapot terítünk. Az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük. Elmorzsoljuk benne vajat, hozzáadjuk a tojást és legvégül annyi tejfölt, hogy egy könnyen kezelhető, nyújtható tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább fél órát hideg helyre tesszük. 2. Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, 6...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű