Családireceptkönyv.hu

Birsalmás kavart süti


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához: 35 dkg cukor

4 tojás

25 dkg margarin

1 cs vaniliás cukor

45 dkg liszt

1 cs sütöpor

2 dl tej

Töltelékhez: 1 kg birsalma

1 cs vaniliás pudingpor

méz és cukor

Elkészítés:


A birsalmát jól megmossuk, és négy fele vágjuk, és meghámozzuk. Lereszeljük mint az almát.

Feltesszük disztelni, vizet öntünk alá, izesitjük mézel cukorral, fahéjal és kb 15 perc múlva beleteszük az egy kis vizben elkevert vaniliás pudingport, kicsit még fözzük vele, hagyjuk hülni.

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.

A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt, 25X35 cm es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket

majd a tészta másik felét is rákanalazzuk, és elsimitjuk.

Elömelegitet sütöben 180 c készre sütjük (50 perc ). Ha kihült kockára metéljük, és porcukorral meghintjük.

Szakács: babi

Birsalmás kavart süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gumicukor narancsos (paleo)
Gumicukor narancsos (paleo)

A narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt, majd mérsékelt lángon forralásig melegítjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Rétes nyújtás nélkül hozzávalói - 5 szálhoz
Rétes nyújtás nélkül hozzávalói - 5 szálhoz

Rétes nyújtás nélkül elkészítése a lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lilla
Zabpalacsintám - Kalóriabázis
Zabpalacsintám - Kalóriabázis

A tésztát alapopsan kikavarjuk, majd 5 percig állni hagyjuk.. A felforrósított serpenyőbe fújjuk az olajat és úgy tesszük bele a tésztát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk