menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmás kavart süti


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához: 35 dkg cukor

4 tojás

25 dkg margarin

1 cs vaniliás cukor

45 dkg liszt

1 cs sütöpor

2 dl tej

Töltelékhez: 1 kg birsalma

1 cs vaniliás pudingpor

méz és cukor

Elkészítés:


A birsalmát jól megmossuk, és négy fele vágjuk, és meghámozzuk. Lereszeljük mint az almát.

Feltesszük disztelni, vizet öntünk alá, izesitjük mézel cukorral, fahéjal és kb 15 perc múlva beleteszük az egy kis vizben elkevert vaniliás pudingport, kicsit még fözzük vele, hagyjuk hülni.

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.

A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt, 25X35 cm es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket

majd a tészta másik felét is rákanalazzuk, és elsimitjuk.

Elömelegitet sütöben 180 c készre sütjük (50 perc ). Ha kihült kockára metéljük, és porcukorral meghintjük.

Szakács: babi

Birsalmás kavart süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekváros papucs
Lekváros papucs

Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyújthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ezerjó süti
Ezerjó süti

A tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Varga Béles
Varga Béles

A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FINOM PITE
FINOM PITE

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk