Tészta:
4 db tojássárgája
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
15 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém:
3 db tojássárgája
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
15 dkg porcukor
1 db ráma
2 csomag vaníliás cukor
Hab:
2 csomag tejszínhab pótló por
3 dl tej
A tészta hozzávalóit összekeverem a 4 db tojás felvert habjával együtt. Előmelegített sütőben megsütjük. Krém: 3 db tojássárgáját, 3 evőkanál lisztet a 2,5 dl tejjel sűrűre főzöm. 15 dkg porcukrot, 1 db rámával és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverem és, ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverem. Megkenem a tésztát a krémmel. 2 csomag tejszínhab pótló port 3 dl tejjel keményre felverem és rákenem a krémre, a tetejére csokit reszelek
Elkészítés: Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximális...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt homogén masszát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben legalább egy fél órán át pihentetjük. A krémhez a keményítőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges vízfürd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zabpelyhet kissé megdaráljuk, vagy összetörjük. Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük, a banánt villával összenyomkodjuk. A tojást a cukorral kikeverjük, majd hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű