A tésztához: 50 dkg semleges ízű (pl. vaníliás) édes keksz darálva, 20 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1-2 evőkanál rum vagy pár csepp rumaroma.
A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka), 2 vagy 3 banán (a banán nagyságától függően) vagy más gyümölcs (pl. meggy, eper, málna, barack, de lehet akár rumba áztatott mazsola vagy aszalt gyümölcs is).
A kekszet ledaráljuk vagy finomra törjük. Összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. (Mivel a kekszek nem egyformák, előfordulhat, hogy kicsit több vaj kell hozzá.)
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a fólia oldalt jócskán kilógjon.
A kekszes tésztával vékonyan kitapasztjuk az őzgerinc oldalát úgy, hogy annyi kekszes massza megmaradjon, amennyivel a formát be lehet fedni.
A tejszínt fölverjük a pudingporral. Egy szilárd, kemény krémet kell kapnunk.
A krém felét belekanalazzuk a keksszel bélelt őzgerincbe. A krém közepébe belefektetjük hosszában a megpucolt banánokat. Beborítjuk őket a krém másik felével. A sütemény tetejét (ami majd az alja lesz) pedig befedjük a félretett keksztésztával.
A kilógó alufóliát a süteményre hajtjuk. Aztán az egészet 1-2 órára hűtőgépbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
Első lépésben a száraz hozzávalókat keverd össze. Ezután öntsd hozzá a felmelegített kókuszolajat, végül pedig a két felvert tojást és az egészet gyúrd össze jó alaposan. Dió nagys...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztő...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Közepes1. Az alap hozzávalóit elmorzsoljuk, egy csatos tortaformát körben kibélelünk sütőpapírral, majd a morzsát a forma alján egyenletesen elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű