60 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-1 tojás sárgája
-Fél dkg só
-1 cs.vaniliás cukor
-7 dkg cukor
-3 dkg rama margarin
-3 dkg zsír
-kb 5 dl tej
A Túróba citromhéj és cukor, (nádcukor ) van összekeverve.
A z Élesztőt egy tejben cukorral felfuttatjuk,Összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól begyúrjuk...hadd "izzadjon " a padlás. Másfél órát letakarva szobahőmérsékleten kelesztjük. Gyúródeszkára borítjuk, jól átdolgozzuk, kinyujtuj, és kockákra vágjuk a tésztánkat.Megtöltjük a túróval, és szemközti oldalainál fogva batyut csinálunk belőle.Ha kész mind, megkenjük olvasztott zsírral őket, hogy ne tapadjanak össze. Majd aranyra sütjük őket 150fokon. Jó étvágyat.
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, helyezzük kanálnyi halmokat a sütőlapra egymástól kb. 5 cm távolságra, majd nyomkodjuk szét keksz formára. 180 fokon 10 percig süssük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük simára a cukrot a tojással. Keverjük össze az átszitált lisztet, a sót és száraz élesztőt. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a mézet. Hagyju...
Elkészítési idő: 23 perc Nehézség: KönnyűA tojás ok sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojás sárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű