Családireceptkönyv.hu

Kapros-Túrós batyu /Valika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-1 tojás sárgája
-Fél dkg só
-1 cs.vaniliás cukor
-7 dkg cukor
-3 dkg rama margarin
-3 dkg zsír
-kb 5 dl tej

Elkészítés:


A Túróba citromhéj és cukor, (nádcukor ) van összekeverve.
A z Élesztőt egy tejben cukorral felfuttatjuk,Összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól begyúrjuk...hadd "izzadjon " a padlás. Másfél órát letakarva szobahőmérsékleten kelesztjük. Gyúródeszkára borítjuk, jól átdolgozzuk, kinyujtuj, és kockákra vágjuk a tésztánkat.Megtöltjük a túróval, és szemközti oldalainál fogva batyut csinálunk belőle.Ha kész mind, megkenjük olvasztott zsírral őket, hogy ne tapadjanak össze. Majd aranyra sütjük őket 150fokon. Jó étvágyat.

Kapros-Túrós batyu /Valika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fahéjgolyó
Fahéjgolyó

A darált kekszet elvegyítjük a kakaóporral, fahéjjal és annyi sűrített tejjel összegyúrjuk, hogy ragacsos, de masszív, formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Almás-fahéjas kókuszgolyó
Almás-fahéjas kókuszgolyó

A meghámozott almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót (mandulát, vagy kekszet). Ízlés szerint mézzel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sodrós rétes
Sodrós rétes

A hozzávalókat összegyúrjuk. 8 e.k. olvasztott zsírt elkeverni, 6 e.k. liszttel. Ezt kenjük a kinyújtott tésztára, feltekerjük és 4 részre osztjuk. Töltelék ízlés szerint.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk