60 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-1 tojás sárgája
-Fél dkg só
-1 cs.vaniliás cukor
-7 dkg cukor
-3 dkg rama margarin
-3 dkg zsír
-kb 5 dl tej
A Túróba citromhéj és cukor, (nádcukor ) van összekeverve.
A z Élesztőt egy tejben cukorral felfuttatjuk,Összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól begyúrjuk...hadd "izzadjon " a padlás. Másfél órát letakarva szobahőmérsékleten kelesztjük. Gyúródeszkára borítjuk, jól átdolgozzuk, kinyujtuj, és kockákra vágjuk a tésztánkat.Megtöltjük a túróval, és szemközti oldalainál fogva batyut csinálunk belőle.Ha kész mind, megkenjük olvasztott zsírral őket, hogy ne tapadjanak össze. Majd aranyra sütjük őket 150fokon. Jó étvágyat.
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra és készítsünk elő egy szilikonpapírral fedett sütőlemezt. A vajat jó alaposan habosítsuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral.Ha a vaj jó habos,...
Elkészítési idő:A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához a mák, a lereszelt alma, sütőpor, édesítő és az extrák. Majd összeforgatjuk az egészet, és mehet a tepsib...
Elkészítési idő: fél óra