Hozzávalók:
Tészta:
-30dkg liszt
-15dkg porcukor
-15dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaniliáscukor
Töltelék:
-15dkg darált dió
-10dkg cukor
-1vaniliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Csokimáz:
-10dkg főzőcsoki
- 5dkg margarin
Elkészités:
A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb korongokat szaggatunk ki.
A nagyobb korongokat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beboritjuk a kisebb kiszaggatott koronggal, picit körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével, vagy ecsettel kenjük rá a csokit)
1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába. 2. A zselatinport hideg vízb...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesr...
Elkészítési idő: 1 óraÖsszekeverek mindent, kinyújtom, szaggatom és 180 fokon 6 percig sütöm.
Elkészítési idő:A tejszínt kevergetés nélkül felforraljuk, majd a tejet is hozzáadva újból felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, és a kávét is beleöntjük....
Elkészítési idő: