Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zserbó tallérok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tészta:
-30dkg liszt
-15dkg porcukor
-15dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaniliáscukor
Töltelék:
-15dkg darált dió
-10dkg cukor
-1vaniliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár

Csokimáz:
-10dkg főzőcsoki
- 5dkg margarin

Elkészítés:


Elkészités:
A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb korongokat szaggatunk ki.
A nagyobb korongokat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beboritjuk a kisebb kiszaggatott koronggal, picit körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével, vagy ecsettel kenjük rá a csokit)

Zserbó tallérok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Lekváros linzer rizslisztből
Lekváros linzer rizslisztből

A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai kenyér
Amerikai kenyér

1. nap: Öntsd át egy 1,5 l-es fazékba! 2-4. nap: Kavargasd fakanállal (1-2-szer naponta)! 5. nap: Adj hozzá: 1 bögre (2,5 dl) lisztet 1 bögre kristálycukrot 1 bögre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Epertatáros csokoládé tortácska #MagyarKonyha
Epertatáros csokoládé tortácska #MagyarKonyha

Készítsük el a kekszet, majd kihülés után morzsoljuk el kézzel. A magvakat pirítsuk le, majd elegyítsük a kekszmorzsával, kókuszvirág cukorral és olvasztott zsiradékkal. Nyomkodju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-mazsolás muffin
Almás-mazsolás muffin

A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk