Hozzávalók:
Tészta:
-30dkg liszt
-15dkg porcukor
-15dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaniliáscukor
Töltelék:
-15dkg darált dió
-10dkg cukor
-1vaniliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Csokimáz:
-10dkg főzőcsoki
- 5dkg margarin
Elkészités:
A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb korongokat szaggatunk ki.
A nagyobb korongokat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beboritjuk a kisebb kiszaggatott koronggal, picit körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével, vagy ecsettel kenjük rá a csokit)
A hozzávalòkat összegyúrjuk és golyókat formálunk belőle, majd kókuszreszelékbe forgatjuk
Elkészítési idő:Elkészítése: A lisztet elkeverni a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsolni benne a zsírt, hozzá adni a tojások sárgáját, a mézet, a tejfölt. Fokozatosan annyi tejfölt adni...
Elkészítési idő:Egy tálban elkeverjük a darált kekszet, a porcukrot és kakaóport. Hozzáadjuk a rumot, tejet, lekvárt. Jól összedolgozzuk. Diónyi golyókat sodrunk belőle és a kókuszreszelékben meg...
Elkészítési idő:A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...
Elkészítési idő: 1,5-óra