Hozzávalók:
Tészta:
-30dkg liszt
-15dkg porcukor
-15dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaniliáscukor
Töltelék:
-15dkg darált dió
-10dkg cukor
-1vaniliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Csokimáz:
-10dkg főzőcsoki
- 5dkg margarin
Elkészités:
A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb korongokat szaggatunk ki.
A nagyobb korongokat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beboritjuk a kisebb kiszaggatott koronggal, picit körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével, vagy ecsettel kenjük rá a csokit)
az összes hozzávalót összekeverem,sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm.200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.Ha megsü...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a porcukorral, sóval összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a vizet és a tojást. Gyorsan kell dolgozni, ugy lesz klassz a tészta! Miután összeállt hűtőbe bedobjuk fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A túrót a joghurttal és a zabpehellyel összekeverjük. 2. Az almát lereszeljük. Ha banánnal ennénk, karikázzuk a tetejére, vagy akár püréként is bele lehet keverni a túróba....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű