Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 tojás
1 sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj
vanília
tejföl
A töltelékhez
1 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj
2 evőkanál búzadara
Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen mindkettőből egy-egy lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott, lisztezett tepsi aljára terítjük. Erre simítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
Villával megszurkáljuk a sütemény tetejét, majd 200 fokra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Epres réteghez Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem kell élesztőt futtatni, nem kell tésztát keleszteni, csak összegyúrni alaposan. Mindjárt mondom is, miket. A tészta a tejes kiflié, azt is bátran süthetünk belőle. A liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és a vaníliás cukrokat. Ebbe a cukros tejbe mártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál aljába sorakoztatjuk őket. A geszten...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű