menu

Családireceptkönyv.hu

Almás sütemény


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 tojás
1 sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj
vanília
tejföl

A töltelékhez
1 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj
2 evőkanál búzadara

Elkészítés:


Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen mindkettőből egy-egy lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott, lisztezett tepsi aljára terítjük. Erre simítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
Villával megszurkáljuk a sütemény tetejét, majd 200 fokra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Almás sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Czapp Eva
Vaniliakrem
Vaniliakrem

Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa conti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdei gyümölcsös muffin
Erdei gyümölcsös muffin

A szoba-hőmérsékletű vajat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd adjuk hozzá egyesével az alaposan megtisztított tojásokat. Külön tálba mérjük ki és szitáljuk át a száraz h...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófánk az örökmozgók / Szoky konyhája /
Túrófánk az örökmozgók / Szoky konyhája /

A bekevert masszát érdemes pihentetni 5- 10 percet a kisütés előtt Kisütése bő olajban történt 160-170 C fokos tartományban ezt nagyon fontos betartani ! Egy ilyen arányú bekevert...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Csupa csokis brownie áfonyával
Csupa csokis brownie áfonyával

Az aszalt áfonyát 10 – 15 percre vízbe áztatjuk. Elkeverjük a rizslisztet, a kakaó- és karobport (de használhatunk csak 90 g kakaóport is, karobpor nélkül) és a vaníliát. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk