50 dkg dió
4 evőkanál rum
1 narancs
1 citrom
5 evőkanál savanykás lekvár
15 dkg étcsokoládé
5 evőkanál olaj
1 teáskanál vaj
A diót zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A citrom és a narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a dióhoz adjuk a rummal és a lekvárral együtt, összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk, megnyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A csokoládét felolvasztjuk az olajjal és a vajjal, majd megmártjuk benne a bonbonokat. Hagyjuk megdermedni, majd csinos kis papírkákba csomagoljuk.
A száraz alapanyagokat, a lisztet és a cukrot a kakaóval egy közepes méretű keverőtálba tesszük (hőálló legyen), és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizes alapanyagokat, a tejet, ola...
Elkészítési idő: 5-10 Nehézség: KönnyűElső lépésként a tésztához a puha margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral alaposan kihabosítom, majd hozzáreszelem a citromhéjat is. A tojásokat egyenként adom hozzá, k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből habot verünk, majd lassan beleöntjük a cukrot, és végül a lisztet, melybe elkevertük a sütőport és a kókuszreszeléket. a cukorral, a kókusz reszelékkel, Előmel...
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a kakaóport, a kólát és végül a sütőporral elvegyített lisztet. Gépp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű