50 dkg dió
4 evőkanál rum
1 narancs
1 citrom
5 evőkanál savanykás lekvár
15 dkg étcsokoládé
5 evőkanál olaj
1 teáskanál vaj
A diót zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A citrom és a narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a dióhoz adjuk a rummal és a lekvárral együtt, összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk, megnyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A csokoládét felolvasztjuk az olajjal és a vajjal, majd megmártjuk benne a bonbonokat. Hagyjuk megdermedni, majd csinos kis papírkákba csomagoljuk.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Könnyű, puha tésztát kapunk. 2. 2 részre osztjuk. 3. Kicsit nagyobb felét tesszük a tepsi aljára. 4. Meghintjük prézlivel, összetört túr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés 1 Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg. 2 Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba géppel pár perc alatt összekeverjük tojást+ cukrot+ vizet + étolajat , majd hozzá adjuk a lisztet +1 tasak sütőport, kivajazott ,lisztetett tepsibe simitjuk - 50 dkg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű