25 dkg rétesliszt
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
csipet só
2-3 tojás
3 dl tej
10 dkg Rama
10 dkg mazsola
1/2 kg túró
1-2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
25 dkg réteslisztet alaposan elkeverünk 15 dkg porcukorral, 1 cs sütőporral, csipetnyi sóval. Nagyon alaposan összekeverjük a száraz anyagokat. Egy másik edényben 2 nagy, vagy 3 kisebb tojást alaposan kikeverünk 3 dl tejjel. 5 dkg Ramával nagyon- nagyon vastagon kikenjük a tepsi alját és kicsit az oldalát is, majd a száraz keverék felét egyenletesen elhintjük az alján. Erre rámorzsolunk 1/2 kg tehéntúrót, amit megszórunk jó sok reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral és10 dkg mazsolával. A túró tetejére hintjük egyenletesen a száraz anyagok másik felét, és végül az egészet lassan óvatosan, egyenletesen leöntjük a tojásos-tejes keverékkel, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 5 dkg Ramát elmorzsolunk a tetején és már mehet is a sütőbe. Pirosra sütjük és a végén megszórjuk porcukorral.
A hozzávalókat a túró és a barack nélkül összekeverjük. (Én robotgéppel szoktam) A túrót jól összetörjük, majd az alapmasszához adjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük. A töltelékhez az almakockákat a fahéjjal, a citromlével és a zsemlemorzsával jól összekeverjük. A mákot a tejjel, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesApa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere. Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta pentru a asigura inglobare...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű