50 dkg cukor
2 dl víz
2 evőkanál kakaó
20 dkg vaj
30 dkg darált keksz
20 dkg durvára vágott dió vagy 10-15 dkg darabokra tördelt háztartási keksz
A cukrot a vízzel sűrű sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a kakaót és állandóan kevergetve 1-2 percig még főzzük.
Beletesszük a vajat. Miután elolvadt, hozzákeverjük a darált kekszet és a diót, vagy darabos kekszet. Egy kevés ideig főzzük még, állandó keverés mellett.
Miután kihűlt, vizezett celofánra vagy alufóliára öntjük és felgöngyöljük. Hideg helyen tároljuk.
Legjobb egy éjszakát hűtőbe tenni.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt, az aromát , és annyi tejfelt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóba formáljuk és fé...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit margarint, a porcukrot, az 1 kanál lisztet, a tejet, a vaníliàs cukrot összekeverjük, 40 dkg lisztet, 1 sútőport adunk hozzá, majd 2 órát pihentetjük. Tölte...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni. Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű