Családireceptkönyv.hu

keksztekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg cukor
2 dl víz
2 evőkanál kakaó
20 dkg vaj
30 dkg darált keksz
20 dkg durvára vágott dió vagy 10-15 dkg darabokra tördelt háztartási keksz

Elkészítés:


A cukrot a vízzel sűrű sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a kakaót és állandóan kevergetve 1-2 percig még főzzük.

Beletesszük a vajat. Miután elolvadt, hozzákeverjük a darált kekszet és a diót, vagy darabos kekszet. Egy kevés ideig főzzük még, állandó keverés mellett.

Miután kihűlt, vizezett celofánra vagy alufóliára öntjük és felgöngyöljük. Hideg helyen tároljuk.
Legjobb egy éjszakát hűtőbe tenni.

keksztekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Tökéletes piskóta
Tökéletes piskóta

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Epres piskótarolád 1 - OK
Epres - Epres piskótarolád 1 - OK

1. Először is készítsük el a piskótatésztát. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön. 2. A sárgáját a kristálycukorral keverjük habosra, majd apránként keverjük bele a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Isler krémmel töltve
Isler krémmel töltve

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, fél órát pihentetjük, kinyújtjuk vékonyra, és pici pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és világosra sütjük. A krémhez az egész...

Elkészítési idő: 50 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk