A "tésztához"
150 g vaj
100 g étcsokoládé (45%-os)
200 g cukor - nád
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 teáskanál vanília eszencia
375 g búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
80 g kakaópor - holland
100 ml 2,8%-os tej
A külsejére
50 g porcukor
50 g kristálycukor
A csokoládét felolvasszuk és kicsit hagyjuk visszahűlni.
A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük.
A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, majd jól kikeverjük habverővel. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot, összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, folytatjuk a keverést. Majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet és ezt is összekeverjük.
2 órára a hűtőbe tesszük. Elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga.
Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe kristálycukrot, ha van finomszemcséset inkább, a másikba pedig porcukrot. A tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy kis helyet hagyjunk a sütik között.
180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kivettük rácsra tesszük hűlni, lehetőleg lapáttal, mert még elég puhák a sütemények. Míg hűlnek a külső része ropogóssá válik.
A süteményhez A sütemény összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és fakanállal összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Beleszórjuk a meggyb...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA cukorból karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a margarint. Ha a margarinba elolvadt a karamell, beletesszük az almákat és puhára pároljuk. A formába rakjuk az almákat és a marad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, vizet és egy tojást egy bögrében elkevertem. Az élesztőt belekeverem a tojásos lébe, hogy feloldódjon. A hideg vajat apró kockákra vágtam. Tálba készítettem a lisztet, éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal és az 1 tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól (de ettől lesz jó omlós), csomagoljuk fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű