menu

Családireceptkönyv.hu

Csoki-gesztenyemousse torta


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Gyúrt tészta:
15 dkg finomliszt
1 k.k. sütőpor
1 tojás
6 dkg vaj vagy margarin
1 t.k. vaníliaaroma

Piskóta:
5 tojás
6 e.k. porcukor
6 e.k. finomliszt
1 k.k. sütőpor
1 e.k. kakaópor

Krémhez:
6 dl cukrászhab
2 cs. habfixáló
40 dkg mascarpone
20 dkg étcsoki
20 dkg tejcsoki
25 dkg gesztenyemassza
rumaroma
10 dkg rumos meggy, vagy meggy rumaromába áztatva, majd lecsepegtetve

Elkészítés:


Gyúrt tészta:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, sütőport, vajat, tojást és az aromát, majd összegyúrjuk az egészet. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. A forma aljára terítsünk sütőpapírt, majd kézzel egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát. Villával szurkáljuk meg pár helyen, majd kb. 25 perc alatt süssük készre és utána hűtsük ki teljesen.

Piskóta:
A sütőt 175 fokra melegítsük elő. Készítsünk két habzsákot egyforma nagyságú fejjel. A végét hajtsuk vissza és állítsuk egy-egy magasabb pohárba. Készítsük elő egy nagy gáztepsit vagy egy közepes és egy kisebb tepsit és a 28 cm-es tortaformát, majd tegyünk bele sütőpapírt.
A tésztához az egész tojásokat egy csipet sóval kezdjük el felverni, majd adjunk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá (amíg a térfogata meg nem nő és ki nem fehéredik). Ekkor adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és alacsony fokozaton keverjük a masszát csomómentesre.
Osszuk a kész masszát két részre és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport, majd óvatosan keverjük el, a habot nem összetörve.
A két masszát kanalazzuk a két habzsákba. Az egyik színűvel a tepsibe átlósan, egymástól távolabb csíkokat húzunk, majd a másik színűvel kitöltjük a kész adagokat. 10 perc alatt süssük készre.
A tortaformába az egyik színű masszával rajzoljunk csíkokat, majd a másik színűvel töltsük ki és süssük ezt a lapot is 10 percig. A két lapot hűtsük ki, majd húzzuk le róla a papírt.

Krémek:
A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd csomómentesen keverjük el benne a mascarponét. A gesztenyét törjük össze ízlés szerinti rummal, majd a habos-mascarponés krém 1/3-át adjuk hozzá és keverjük jól el.
Az étcsokit olvasszuk fel majd adjuk hozzá a hab 1/3-át és ezt is keverjük jól el. A tejcsokit is olvasszuk fel, majd keverjük össze a hab maradékával.

Összeállítás: A gyúrt lapot hagyjuk benne a formába, ha nem kapcsos, akkor tegyük egy tálcára és tegyünk rá vissza a tortakarikát.
A piskótát vágjuk csíkokra, majd tegyük ki körben a karika falát vele. Ha marad piskóta, azt együk meg.

A linzeres lapra kenjünk rá az étcsokis krémet egyenletesen, majd simítsuk rá a gesztenyés krémet és nyomkodjuk enyhén bele a lecsepegtetett meggyet, ennek a tetejére simítsuk rá a tejcsokis krémet.

A felesleget, ha van vágjuk le egy éles késsel, majd tegyünk rá a kerek lapot.

Pár órára vagy egy éjszakára tegyük hűvös helyre vagy hűtőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kókuszos, kávékrémes süti
Kókuszos, kávékrémes süti

Elkészítése: A tojások fehérjéből habot verünk, majd összekeverjük a cukorral, a kókusz reszelékkel, a rétesliszttel és a sütőporral. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Piskótatekercs
Piskótatekercs

Fehérjét felverem géppel. A cukrot közben belekanalazom és úgy keverem. Ha kemény hozzáöntöm a t.sárgákat de már csak lassan kevertetetem a géppel. Hozzáadom a lisztet és addig k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ébike
Joghurtos bögrés kevert
Joghurtos bögrés kevert

A gyümölcs kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. A gyümölcsöt megmossuk, ízlés szerinti szele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csokiszalámi
Csokiszalámi

A cukrot a vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót, simára keverjük. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk. A kekszet apróra törjük. Én úgy szeretem, ha nagyobb vagy kisebb da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk