Családireceptkönyv.hu

Golyók bounty


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g kókuszreszelék
120 g nyírfacukor
375 ml tejszín
1 kk vaníliavelő
1 tk kókusz aroma (elhagyható)
50 g cukormentes étcsokoládé
70 g cukormentes tejcsokoládé
0,5 dl olaj

Elkészítés:


Öntsük egy lábasba a tejszínt. Édesítsük a nyírfacukorral és szórjuk bele a vanília magokat. Lassú tűznél forraljuk fel, hogy a nyírfacukor feloldódjon és a vanília kieressze az ízét. Pár percig kevergetve főzzük, majd húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a kókusz aromát (ha használunk) és szórjuk bele a kókuszt. alaposan keverjük el és hagyjuk hűlni. Tegyük be a hűtőbe néhány órára vagy még jobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk. Ha jól csináltuk, ezután már formázható lesz a masszánk. Ha még túl lágynak tűnik, egy kis plusz kókusszal segíthetünk rajta. Formázzunk nagyobbacska golyókat belőle. Inkább nyomkodjuk mint a hógolyót, akkor nem esik szét. Ha ezek elkészültek, egy órára tegyük be a hűtőbe. A kétféle csokoládét az olajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. Óvatosan mártsuk meg benne a golyókat és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tálcára. Amikor az utolsó golyóbis is megkapta a csokifürdőt, már csak hűvös helyen hagyni kell, hogy megdermedjenek. :-)

Trükkök, tippek, praktikák:


Golyók bounty

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas "fátyol" bögrésen
Fahéjas "fátyol" bögrésen

1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lintyő
Linzer
Linzer

az elfelejtettem írni, hogy ha vaníliásat csinálok, akkor vaníliát rakok bele, vagy fahéjat stb. A felkockázott hideg(!) vajat és a lisztet, cukorral, sóval, sütőporral összemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó golyók
Zserbó golyók

Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. A...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isler
Isler

A lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ha letelt, vastagon lisztezett munkafelületen...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk