Hozzávalók a tésztához :
2 db citrom
31 dkg vaj
31 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
6 db tojás
31 dkg liszt
1 csg. sütőpor
20 dkg csokoládé
2 dl habtejszín
1 csg tejszínes pudingpor
3 ek. cukor
3 dl tej
1 zacskó habfixáló
A szóráshoz kakaópor
A tepsi mérete :
24×38
Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.
A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát elfelezzük.
Két lapot sütünk belőle,a tepsit sütőpapírral béleljük ki.
24×38 cm-es tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben,200 fokon 15-20 percig sütjük egyenként ki a lapokat.
A lapokat a vízfürdőben megolvasztott csokoládé bevonóval megkenjük.
Mielőtt megdermed,hullámokat húzunk bele.
A tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral és habfixálóval felverjük.
A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,kihűtjük és jól kihabosítjuk.
Apránként hozzá adagoljuk a felvert kemény tejszínhabot.
A tejszínes habot az alsó lapra simítjuk és ráfektetjük a másik lapot.
Kakaóporral meghintve kínáljuk
A vajat elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Cipóvá gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Addig kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 fok...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: KözepesMindent összekeverni és sütőpapírral bélelt sütőben 18-20 percig tűpróbáig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral keverjük el gépi habverővel, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is. A lisztet keverjük el a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagyobb edényben keverjük össze a kézmeleggel puhított vajat a cukorral, majd egyenként adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű