Hozzávalók:
1 kiló liszt (rozs és rizsliszt keveréke)
2 egész tojás
25 dkg sertészsír, 20 dkg töpörtyű ledarálva
1 lapos teás kanál szódabikarbóna
1 lapos teáskanál sütőpor
ízlés szerint só, őrölt bors
Langyos víz amennyitől lágy rugalmas tésztát kapunk
. Rendesen kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük frissen darált töpörtyűvel, és 15 percenként hajtogatjuk, úgy 3X4 szer. Utolsó kinyújtáskor a tészta tetejét berácsozzuk, majd a tetejét sózott tojással megkenjük, és mehet a forró sütőbe.
Lehet libazsírral, kacsazsírral is elkészíteni.
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKihabosítjuk a vajat a krémsajttal és porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a lisztet - összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk! (Liszt v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből habot verünk, majd összekeverjük a cukorral, a kókusz reszelékkel, a rétesliszttel és a sütőporral. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKikészítjük a hozzávalókat, kimérjük a lisztet, külön a porcukrot, a vajat is kimérjük és megolvasztjuk. Feldaraboljuk az aszalt gyümölcsöket, magvakat, lereszeljük a narancs- vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű