Hozzávalók:
1 kiló liszt (rozs és rizsliszt keveréke)
2 egész tojás
25 dkg sertészsír, 20 dkg töpörtyű ledarálva
1 lapos teás kanál szódabikarbóna
1 lapos teáskanál sütőpor
ízlés szerint só, őrölt bors
Langyos víz amennyitől lágy rugalmas tésztát kapunk
. Rendesen kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük frissen darált töpörtyűvel, és 15 percenként hajtogatjuk, úgy 3X4 szer. Utolsó kinyújtáskor a tészta tetejét berácsozzuk, majd a tetejét sózott tojással megkenjük, és mehet a forró sütőbe.
Lehet libazsírral, kacsazsírral is elkészíteni.
A töltelékhez a tejet felforralom a cukorral, beleöntöm a darával elkevert mákot, és sűrű pépet készítek belőle. Ha kihűlt, hozzáadom a mazsolát és a citromhéjat. Az almákat meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt habbá verjük, bele a tejfölt, cukrot, citrom levét és héját. A formát folpack fóliával kibéleljük, rétegesen belerakjuk és krémet hűtőbe jól lehűtjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA diót durvára vágjuk. Az aszalt gyümölcsöket mazsola méretűre felaprítjuk. Cukrozott narancshéj mindenképp kell bele, de a többit tetszés szerint válogathatjuk össze. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd hozzákeverjük az aszalt narancs- és citromkockákat is és meglocsoljuk őket a rummal. Kb. fél órára félretesszük had szívják magukba az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes