Családireceptkönyv.hu

Boci szelet 2. recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
18 dkg finomliszt
15 dkg cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
4 db tojás (nagyobb)
1 csomag sütőpor

A túrópöttyökhöz
50 dkg tehéntúró
20 dkg cukor
50 g búzadara
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

Elkészítés:


1.A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót.
2.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
3.Közepes nagyságú, vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
4.A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, grízzel és a citromhéjjal.
5.Gombóchoz hasonló formákban, sűrűn egymás mellé belekanalazzuk a masszába.
6.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Boci szelet 2. recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Loksn kugli (cérnametéltel)
Loksn kugli (cérnametéltel)

A tojást felverjük a cukorral, a margarinnal, majd hozzáadjuk a főtt tésztát, a sót, a fahajat és a vaníliás cukrot, belekeverjük a szárított gyümölcsöt, a mazsolát és a diót. Kike...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött gyors fánk
Töltött gyors fánk

A pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat, és amíg el nem olvad, kevergetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Különleges csokis meggyes kavart finomság
Különleges csokis meggyes kavart finomság

A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Forrázott, kefires palacsinta
Forrázott, kefires palacsinta

Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk