75 g cukrozatlan kókuszreszelék
50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
50 g olvasztott vaj
10 g aszalt áfonya
édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
½ teáskanál fahéj
200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
½ teáskanál vaníliakivonat
20 g eper
4 zselatin lap
80 g édesítőszer
10-15 csepp folyékony stevia
Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.
Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.
A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.
A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.
A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.
A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.
A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.
Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.
Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.
A töltelékhez a túrót villával összenyomkodjuk, majd elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával elkevert cukorral. Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadunk 3 e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a kakaóval, és a Ramaval összemelegítem, a kekszet összetöröm.Az összetört kekszre ráöntöm az összemelegített vajas keveréket, és annyi tejet adok hozzá, hogy formázhat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. 3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vajjal és a va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgáját vízgőz felett kikeverjük a cukorral, a borral, a konyakkal és a tojáslikőrrel. Vigyázzunk, nehogy túlságosan forró legyen a víz, mert a tojás könnyen megfőhet! Amik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű