20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 db tojás, 1/2 kg kimagozott meggy.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A meggyet jól lecsurgatjuk és megszórjuk őrölt fahéjjal, majd zsemlemorzsával.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.
Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.
Annyira finom, hogy érdemes rögtön dupla adaggal készíteni!
Mindent egy tálba rakok és gyorsan összadagastom. 1-2 órára hűtőbe teszem, majd kinyújtom és kiszaggatom. Azonos mennyiségű tele köröket és lyokas köröket készítek. 180 fokos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a sütoporral, 1 evokanál cukorral és a sóval lkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe mélyedést ájunk, ebbe rakunk 1 felütött tojást, a felszeletelt margarint és 1 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy csomag réteslaphoz 40 dkg friss tehéntúrót áttörünk vagy húsdarálón megdarálunk. Két tojássárgáját kikeverünk 3 evőkanál tejföllel, 15-20 dkg porcukorral, majd összevegyítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű