4 db zsemle
cukor
tej
25 dkg túró
2 tojás
vaníliás cukor
só
tejföl
4 db zsemlét kettévágunk és a belét kikaparjuk.Cukros tejben mindkét felét kicsit megforgatjuk. 25 dkg túrót a zsemle belével, 2 tojássárgájával, a felvert fehérjével, vaníliás cukorral, pici sóval, és ízlés szerint még cukorral összekeverünk.
Ezt a masszát a zsemlékbe töltjük, lehetőleg jénai tálba ültetjük őket és forró olajjal meglocsoljuk.
Sütőben pirosra sütjük, és tejföllel leöntve kis időre még lefedjük.
A tejet felforraljuk, közben egy lábasba beletesszük a lisztet, a pudingport és a kakaót, összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a margarin kockát, jól összekeverjük, végül hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét egész tojást a mézzel, a porcukorral és a vajjal előre kikeverünk, hozzákeverünk lisztet, kakaót, tejet és szódabikarbónát, összegyúrjuk és öt lapot sütünk belőle. A krémhez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalapok elkészítése: a tojásfehérjét habbá verjük, majd mixerrel fokozatosan belekeverjük a cukrot és a tojássárgáját. A lisztet már mixer nélkül, óvatosan keverjük el (a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat felolvasszuk és egy tálba tesszük, a mogyoróvajat és az apróra tördelt kekszet is belekeverjük, majd a cukrot is hozzáadjuk. 2. Jól összedolgozzuk, hogy ne legyen cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz