menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db zsemle
cukor
tej
25 dkg túró
2 tojás
vaníliás cukor

tejföl

Elkészítés:


4 db zsemlét kettévágunk és a belét kikaparjuk.Cukros tejben mindkét felét kicsit megforgatjuk. 25 dkg túrót a zsemle belével, 2 tojássárgájával, a felvert fehérjével, vaníliás cukorral, pici sóval, és ízlés szerint még cukorral összekeverünk.
Ezt a masszát a zsemlékbe töltjük, lehetőleg jénai tálba ültetjük őket és forró olajjal meglocsoljuk.
Sütőben pirosra sütjük, és tejföllel leöntve kis időre még lefedjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Klasszikus - hagyományos bejgli
Klasszikus - hagyományos bejgli

1. Tészta: Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket. 2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztő...

Elkészítési idő: 1, 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alfajores 2
Alfajores 2

♥ A tésztához A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt. A hideg vajat belereszeljük, majd pár gyors mozdulattal összegyúrjuk. Legalább egy órára hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Asszonydicséret
Asszonydicséret

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kell...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilonka
Cappuccinó szelet_sütés nélkül
Cappuccinó szelet_sütés nélkül

Elkészítése: A tojást és a cukrot habosra keverni, hozzá adni a cappuccinó port és gőz felett 10 percig főzni, - amíg elkezd sűrűsödni, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A margarin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk