24 dkg liszt, 22 dkg margarin; 22 dkg porcukor; 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 2 citrom lereszelt héja, 1/2 citrom leve, 1 1/2 tk. sütőpo
1. A vajat először a porcukorral, majd a vaníliás cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport beleszitáljuk, és jól összekeverjük.
2. A tésztát egy kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük, 170 fokon előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk
Keverjük össze a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a borsot, majd ezt a keveréket vegyítsük a liszttel, a szódabikarbónával a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...
Elkészítési idő: 1 óra 45 p Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű