24 dkg liszt, 22 dkg margarin; 22 dkg porcukor; 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 2 citrom lereszelt héja, 1/2 citrom leve, 1 1/2 tk. sütőpo
1. A vajat először a porcukorral, majd a vaníliás cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport beleszitáljuk, és jól összekeverjük.
2. A tésztát egy kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük, 170 fokon előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: NehézElég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz! A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor ho...
Elkészítési idő: 1 óra +30 perc Nehézség: KözepesA tojásokat cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Mehet bele a mazsola. (esetleg el is hagyható, ha valaki nem szeret...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a fűszerkeveréket és a sót késes aprítóban összezúzzuk. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat, és a robotgéppel morzsásra daráljuk. Egy sütőtepsib...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű