10 db. tojás,
10 evőkanál liszt,
10 evőkanál cukor,
1 cs sütőpor, vagy 1 késhegynyi szódabikarbóna
vaníliás cukor, fahéj,
magozott meggybefőtt kb. 50 dkg.
margarin és liszt a tepsi kikenéséhez.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztbe elkeverjük a sütőport. Majd a fehérjét is kemény habbá verjük. A két krémszerű tésztát óvatosan egymásba forgatjuk, hogy ne törjön össze a tojásfehérje habja. Az egészet rámával kikent lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére rászórjuk a lecsöpögtetett porcukorba, fahéjba kevert magozott meggyet. Kb 20-30 perc alatt készre sütjük. Tepsi: 36/28 cm.
Jó étvágyat kívánok.
A liszteket, a porcukrot, a csipet sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szoba hőmérsékletű margarinnal alaposan elmorzsoljuk ( ha van késes aprítónk, tökéletesen elvégzi ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kiló megkelesztett élesztővel, kanál cukorral és sóval, langyos vízzel vagy tejjel zsemletésztát készítünk. Mély tálban meleg helyen duplájára keljen meg. lábasban zsírt forrós...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzá keverem a kr. cukrot s hagyom kihűlni, közben kevergetem hogy nebőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, hozzáadom a kihűlt p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA búzadarát, a lisztet és az élesztőt turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, felöntjük a meleg vízzel, és 5-6 percig turmixoljuk. Könnyű és habos lesz, eltűnnek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű