10 db. tojás,
10 evőkanál liszt,
10 evőkanál cukor,
1 cs sütőpor, vagy 1 késhegynyi szódabikarbóna
vaníliás cukor, fahéj,
magozott meggybefőtt kb. 50 dkg.
margarin és liszt a tepsi kikenéséhez.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztbe elkeverjük a sütőport. Majd a fehérjét is kemény habbá verjük. A két krémszerű tésztát óvatosan egymásba forgatjuk, hogy ne törjön össze a tojásfehérje habja. Az egészet rámával kikent lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére rászórjuk a lecsöpögtetett porcukorba, fahéjba kevert magozott meggyet. Kb 20-30 perc alatt készre sütjük. Tepsi: 36/28 cm.
Jó étvágyat kívánok.
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ece...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát dagaszt, keleszt, jó vékonyra nyújt Kakaós vajjal megken, töltelékkel megtölt Szorosan felteker, 3-4 cm-re vág EM 190 fokos sütő 30 perc után mézes tejjel megken 10 pe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesGyúrás után 4 cipót készítünk,kinyújtjuk, majd megkenjük zsirral és feltekerjük, majd egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap a rudakat kb 10-02 db-ra felszeljük és egyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű