50 dkg BL 80 lisztet
kb. 3 dl vizet
1 csipet cukrot
1 dkg friss élesztő
A folyadékra azért írtam, hogy körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát készítsünk mint a kenyértészta. tehát, ha szükséges kevés lisztet vagy kevés folyadékot még adhatunk hozzá.
Elindítom a gépet, de csak addig, míg alaposan összedolgozza a tésztát. Ez kb. 8-10 perc. Ezután kikapcsolom, átteszem egy kelesztőtálba (újabban nem hagyom a gépben, mert nagyon nem tesz jót az üst tömítésének ha ilyen hosszú időn keresztül éri a nedves tészta) és a konyhapulton hagyom 10-12 órán keresztül, vagy a hűtőben 14-16 órán keresztül. Ezalatt túlkel, öszeesik. Másnap összegyúrom, átteszem egy fedeles műanyag dobozba és mehet a hűtőbe, innen használok belőle.
1 hétig is eláll a hűtőben :D
A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőkészítés: A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKanállal szedj belőle sütőpapírra gombócokat, lapítsd ki őket, majd süsd a kekszeket 180 fokon 25 percig.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alapo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű