Kekszes alaphoz:
- 25 dkg omlós keksz
- 20 dkg vaj
Töltelékhez:
- 10 dkg desszert rizs (kerekszemű)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 1,5 dl víz
- csipetnyi só
- 2 dl tejszín
- 2 dkg zselatin
1. Az omlós kekszet ledarálom, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára egyengetem, majd hideg helyre teszem. (Fontos, hogy jól összeálljon a kekszes vajas massza, különben szeletelésnél szét fog morzsolódni).
2. A rizst folyó víz alatt szűrőben átmosom, majd csipetnyi sóval a tej és a víz hozzáadásával puhára főzöm (időnként átkevergetem, hogy le ne égjen). Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, majd a kókuszt. Félreteszem hűlni. (A kókuszreszeléket én külön le szoktam még darálni, így sokkal finomabb állagú lesz).
3. A tejszínt kemény habbá verem, a zselatint kevés vízzel oldódásig melegítem, majd óvatosan a kihűlt krémbe keverem a tejszínnel együtt.
A krémet a kekszes alapra simítom, és fóliával lefedve legalább 1 órára hűtőszekrénybe teszem.
4. Tetejét tejszínhabbal díszítem, kakaóporral meghintem.
Szuper, mert nem kell sütni !!!
Tipp: A rizses kókuszos krémhez nagyon jól illik valamilyen savanykás gyümölcsből készített öntet. Én málnaöntettel szoktam kínálni, amihez mirelit málnát kevés cukorral leturmixolok, picit felfőzöm, kihűtöm, és máris mehet a süti mellé.
Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A dióbelet 180 ˚C sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Pirítás után könnyebben lejön a dió vékony héja. Mi nem szedtük le ezt a vékony héjat. Mindenkinek szabadon az ízlésére van bí...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: Közepes1. Egy közepes tepsi alját megolajozzuk (szórhatunk rá zsemlemorzsát). 2. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva kibéleljük vele a tepsi alját. 3. A maradék hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágom (az aljára talpat vágok, a magházat kikanalazom) és elhelyezem szép sorban egy kivajazott tepsiben. A málnát lecsöpögtetem, ha fagyos volt, belekanalazom a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű