8 dl tej
8 ek cukor
5 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg kókuszreszelék
3.5 teáskanál zselatin
15 dkg keksz (kakaós)
A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez.
Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtjük, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük.
Majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Végül a kakaós kekszet beletördeljük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Mikor elég masszívnak látjuk, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. A nejlont lehúzzuk. A bordáknál szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!
A ganache a későbbi felhasználástól függően sokféle lehet, de minden esetben jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül. A ganache-hoz általában vajat is szokás adni, ettől sely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást a cukorral verd habbá, majd a lereszelt répát forgasd át az olajjal. Ezután mehet rá a hab a répára. Ha ezt összekevertük, akkor a lisztes, diós, sütőporos, fahéjas keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált mandulát, aszalt szilvát, kókuszreszeléket, 80 g kókuszolajat és a kakaóport késes aprítóban össze kell dolgozni, amíg összeáll (lehet, hogy egy kis plusz víz kell majd be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva. 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű