8 dl tej
8 ek cukor
5 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg kókuszreszelék
3.5 teáskanál zselatin
15 dkg keksz (kakaós)
A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez.
Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtjük, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük.
Majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Végül a kakaós kekszet beletördeljük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Mikor elég masszívnak látjuk, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. A nejlont lehúzzuk. A bordáknál szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Jénai kirakni tejbe mártott piskótával ,rá tejszín,meggy,piskóta,tejszín, csoki reszelék,piskóta,tejszín. Tetejére dió,csokireszelék. Meggyszemek.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit össze gyúrjuk,majd 2 részre osztjuk.Zsírpapíron a maradék kókusz reszeléken kinyújtjuk,alul felül szórjuk,5 mm vastagra nyújtjuk.Meg kenjük a fele krémmel,majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tej felében felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, s ebbe öntjük az élesztős tejet. Ebből kevés liszttel összekeverve puha kovászt készítünk, majd letakarva...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű