8 dl tej
8 ek cukor
5 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg kókuszreszelék
3.5 teáskanál zselatin
15 dkg keksz (kakaós)
A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez.
Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtjük, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük.
Majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Végül a kakaós kekszet beletördeljük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Mikor elég masszívnak látjuk, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. A nejlont lehúzzuk. A bordáknál szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a reszelt csokoládét és a lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűGyúrótálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, és a két tenyerünk közzé véve a két alapanyagot összemorzsoljuk. Ha kemény a zsiradékunk, sajtreszelővel reszeljük le, így s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat annyi tejjel keverjük össze, hogy igazán sűrű, nehezen önthető masszát kapjunk. Vagyis inkább csak kanállal tudjuk kikaparni a tálból. Egy lábosba feltesszük a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű