30 dkg liszt
25 dkg margarin
2 teáskanál ecet 10%-os
4 kanál víz
csipet só
6-8 deka porcukor
1 egész tojás
a közepébe:
darált dió + cukor
nem folyós lekvár
a forgatáshoz:
porcukor
vaníliás cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk, és folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk, majd attól függően, mekkora kifliket szeretnénk, ízlés szerinti kockákra vágjuk. (6x6-os kocka az átlagos méret.)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A közepébe tesszük a darált cukrozott diót és/vagy a lekvárt, és kifli formára feltekerjük. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat és homogén masszává gyúrjuk. A lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha a hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A töltelék készítése: A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. ♥ A tészta készítése: Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 200 fokra előmelegítjük, gázsütő 5-ös fokozat. A diót ledaráljuk, plusz a szóráshoz való kis mennyiséget. A tojásokat szétválasszuk és a fehérjéből kemény habot verünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű