menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mascarponés-diós pite


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
200 g búzaliszt (BL55)
135 g vaj
65 g porcukor
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
A krémsajtos réteghez
250 g mascarpone
2 evőkanál porcukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
1 db citrom héja
0.5 db citrom leve
A diós réteghez
1 marék dió (durvára tört)
Az almás réteghez
2 db alma
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
0.5 db citrom leve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Addig előmelegítjük a sütőt 175 C-ra.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kör alakúra (4,5 cm-rel nagyobbra, mint a tortaformánk, azaz 28,5 cm-re), majd körbevágjuk a szélét derelyeszaggatóval, hogy kicsit esztétikusabb legyen.
Beleterítjük a 24 cm átmérőjű tortaformába, hogy körben pereme legyen, és 175 C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben egy tálba tesszük a mascarponét, hozzákeverjük a porcukrot, citromhéjat, citromlevet, tojást, pici sót, esetleg egy negyed vaníliarúd kikapart belsejét.
Mikor picit megsült a tészta, rásimítjuk a mascarponés krémet.
A diót durvára vágjuk, és rászórjuk a mascarponés rétegre.
Az almákat elfelezzük, kivágjuk a magházukat és egyenletes 2-3 mm vastagságúra szeleteljük. Hozzácsurgatjuk a maradék fél citrom levét, megszórjuk porcukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, majd összekeverjük.
Szépen körben rárakjuk a diós rétegre. Végül 175 C-os sütőben kb.45 percig sütjük.
Hűvös helyen, megvárjuk amíg minimum langyosra hűl..., majd szeleteljük :)

Almás-mascarponés-diós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chelsea buns - Paul Hollywood
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Chelsea buns - Paul Hollywood

Helyezzük a lisztet és a sót egy nagy keverőedénybe, és addig keverjük, amíg alaposan összekeverjük. Készítsen egy kútat a liszt közepén és öntsön az élesztőbe. Melegítsük a tej...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia krémes
Francia krémes

Recept:10dkg féldara lisztet összemorzsolunk 25dkg margarinnal.Amikor összeáll a massza téglalappá formázzuk.Utána elkészítjük a tésztát.20dkg féldara lisztet 1 drb tojássárgával,p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-pudingos rácsos pite
Meggyes-pudingos rácsos pite

A lisztet egy nagyobb tábla szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot és a vajat kisebb darabokban, majd morzsás állagúra összedolgozzuk. A tojást a tejszínnel kikeverjük és hozzáöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Joghurtos túrótorta ribizlivel (sütés nélkül)
Joghurtos túrótorta ribizlivel (sütés nélkül)

A túrót botmixerrel elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát. A gyüm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk