Családireceptkönyv.hu

Almás-mascarponés-diós pite


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
200 g búzaliszt (BL55)
135 g vaj
65 g porcukor
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
A krémsajtos réteghez
250 g mascarpone
2 evőkanál porcukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
1 db citrom héja
0.5 db citrom leve
A diós réteghez
1 marék dió (durvára tört)
Az almás réteghez
2 db alma
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
0.5 db citrom leve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Addig előmelegítjük a sütőt 175 C-ra.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kör alakúra (4,5 cm-rel nagyobbra, mint a tortaformánk, azaz 28,5 cm-re), majd körbevágjuk a szélét derelyeszaggatóval, hogy kicsit esztétikusabb legyen.
Beleterítjük a 24 cm átmérőjű tortaformába, hogy körben pereme legyen, és 175 C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben egy tálba tesszük a mascarponét, hozzákeverjük a porcukrot, citromhéjat, citromlevet, tojást, pici sót, esetleg egy negyed vaníliarúd kikapart belsejét.
Mikor picit megsült a tészta, rásimítjuk a mascarponés krémet.
A diót durvára vágjuk, és rászórjuk a mascarponés rétegre.
Az almákat elfelezzük, kivágjuk a magházukat és egyenletes 2-3 mm vastagságúra szeleteljük. Hozzácsurgatjuk a maradék fél citrom levét, megszórjuk porcukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, majd összekeverjük.
Szépen körben rárakjuk a diós rétegre. Végül 175 C-os sütőben kb.45 percig sütjük.
Hűvös helyen, megvárjuk amíg minimum langyosra hűl..., majd szeleteljük :)

Almás-mascarponés-diós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Kekszszalámi kicsit másként
Kekszszalámi kicsit másként

A keksz felét ledarálom, a másik felé durvára összetöröm. A tejet és a cukrot főni teszem, amikor felforrt, hozzáadom a kakaóport és a rum aromát. Félrehúzom a tűzről és beletesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Vaníliás fánkocskák
Vaníliás fánkocskák

A tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Fagyi szelet 4 - OK
Diós - Fagyi szelet 4 - OK

1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. 2. A tojás sárgáját a cukorral utána a vízzel a darált dióval jól és a lisztel, sütőporral összekeverjük, végül keményre felvert tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Amerikai almatorta
Amerikai almatorta

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Ezután meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk