A tésztához:
40 dkg finomliszt
13 dkg cukor
13 dkg margarin
fél csomag sütőpor
1 tojás sárgája
csipet só
tej vagy tejföl
A töltelékhez:
kb 8 alma
7 ek cukor
fahéj ízlés szerint
zsemlemorzsa
A díszítéshez:
1 tojás fehérje
porcukor
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, elkezdjük összegyúrni. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, cukorral és fahéjjal ízesítjük.
Egy tepsit kizsírozunk.
A tésztát két részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkorára, hogy a tepsi alját befedje. Az első réteg tésztát megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát kinyomkodjuk, majd egyenlő elosztásban a tésztára halmozzuk.
Az alma tetejére borítjuk a második réteg tésztát.
A tészta tetejét tojásfehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb fél óráig sütjük.
A kész süti tetejére porcukrot szitálunk.
A zsemlemorzsa elhagyható.
Ha az alma nincs előre lereszelve, mialatt ezzel foglalkozunk, a tésztát tegyük hűtőbe.
Ha a sütőnk nagyon éget, ne zsírozott tepsit használjunk, helyette béleljük ki sütőpapírral.
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart bels...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük, majd a tálat rátesszük a mérlegre, lenullázzuk, majd öntünk bele 25g-nak megfelelő olajat, majd ismét lenullázzuk és 300g...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű