A tésztához:
40 dkg finomliszt
13 dkg cukor
13 dkg margarin
fél csomag sütőpor
1 tojás sárgája
csipet só
tej vagy tejföl
A töltelékhez:
kb 8 alma
7 ek cukor
fahéj ízlés szerint
zsemlemorzsa
A díszítéshez:
1 tojás fehérje
porcukor
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, elkezdjük összegyúrni. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, cukorral és fahéjjal ízesítjük.
Egy tepsit kizsírozunk.
A tésztát két részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkorára, hogy a tepsi alját befedje. Az első réteg tésztát megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát kinyomkodjuk, majd egyenlő elosztásban a tésztára halmozzuk.
Az alma tetejére borítjuk a második réteg tésztát.
A tészta tetejét tojásfehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb fél óráig sütjük.
A kész süti tetejére porcukrot szitálunk.
A zsemlemorzsa elhagyható.
Ha az alma nincs előre lereszelve, mialatt ezzel foglalkozunk, a tésztát tegyük hűtőbe.
Ha a sütőnk nagyon éget, ne zsírozott tepsit használjunk, helyette béleljük ki sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha jó morzsalékos, öntsd hozzá a hideg vizet, és dolgozd össze gyors mozdulatokkal. Ha a tészta t...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C – ra. Elektromos keverővel 18 dkg lisztet, 14 dkg felkockázott vajat és a cukrot morzsalékos állagúvá dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, és sima tész...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük. A babap...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összegyúrjuk a Ramával, 2 tojás sárgájával, egy kevés tejföllel, egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibé...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű