ozzávalók:
10. ek cukor
3 tojás kemény habja
25 dkg fodros tészta
4 dl joghurt
2 dl tejföl
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1/2 liter tej
3 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom héjat, levet, vaníliás cukort, mazsolát, tejet, a kefirt és a tejfölt. A végén beleforgatjuk a kemény tojáshabot.mazsolát nem tettem bele .
A masszát a tészta tetejére öntjük és 180 fokos sütőben készre sütjük. 3/4 órát sütöttem maxon,mikor a teteje kicsit bebőrösödött papírral letakartam ne égjen meg,
A tészta hozzávalóit, mindent beletesszük egy tálba, és összegyúrjuk. Félretesszük, míg a töltelékhez valót elkészítjük. A töltelék hozzávalóit is egy edénybe összedolgozzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a cukorral majdnem fehéredésig kikeverjük (én kézi mixerrel csinálom), majd hozzáadjuk apránként a lisztet, átkev...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A savanykásabb almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. 2. Fogunk egy tepsit vagy tortaformát ( a mérete tulajdonképpen szabadon választhat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott gyümölcsöket megtöröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. Közben felforrósítjuk a grillserpenyőt. A gyümölcsök vágott felét belenyomjuk a nádcukorba, ami szépen rátapad. A fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű