ozzávalók:
10. ek cukor
3 tojás kemény habja
25 dkg fodros tészta
4 dl joghurt
2 dl tejföl
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1/2 liter tej
3 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom héjat, levet, vaníliás cukort, mazsolát, tejet, a kefirt és a tejfölt. A végén beleforgatjuk a kemény tojáshabot.mazsolát nem tettem bele .
A masszát a tészta tetejére öntjük és 180 fokos sütőben készre sütjük. 3/4 órát sütöttem maxon,mikor a teteje kicsit bebőrösödött papírral letakartam ne égjen meg,
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet egy 3 dl-es bögrével mérjük ki. A hozzávalókat egy kézimixerrel simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Rászórjuk a gyümölcsöt . Előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral, vajjal és szalalkálival habosra keverünk. Hozzáadjuk a tojások felvert habját és kanalanként annyi lisztet hogy könnyen nyújtható tészta legyen. 2 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű