50 dkg liszt,
25 dkg zsír (vagy 30 dkg margarin),
20 dkg cukor,
pici só,
1 sütőpor,
1 tojás+1 sárgája,
fahéj, (és még egy kicsi cukor a meggyhez.),
meggy,
gríz
Az alapanyagokat összegyúrjuk,(ha nem akar összeállni, pici tejföllel vagy tejjel lehet segíteni...). 2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük. Az egyiket belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a kimagozott meggyet, grízt, a fahéjat, cukrot. Ráborítjuk-nyomkodjuk a másik lapot, villával megszúrkodjuk. Kb.20 percig sütjük. A tepsiben össze lehet
vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz.
Fél adag tészta elég a kapcsos tortaformára.Az alját negyed órát elő kell sütni, hogy ne ázzon el a gyümölcstől.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojást, zsírt, cukrot, lekvárt, narancshéjat habosra keverjük - addig, míg a cukor elolvad. (A kézi mixerrel keverve kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a cukorral, kapard hozzá a vaníliát vagy csak keverd hozzá a vaníliás cukrot, majd reszeld bele a citrom héját - a fele elég -...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű