160 gramm liszt, 50 gramm porcukor, 3/4 teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál vanília, fél csésze vaníliás joghurt, 1 tojás, 250 gramm áfonya.
egy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyákat.
A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepük szépen lyukas legyen, mint az eredetinek. Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 12 percig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket.
Gyorsan és könnyen elkészül, bárkinek ajánlani tudjuk. Készítsünk belőle dupla adagot, így holnap meglephetjük vele kedvenc kollégáinkat, de akár a főnököt is kényeztethetjük egy kicsit.
A fánkot általában bő olajban szokták kisütni, az alábbi recept azonban azért válhat sokak kedvencévé, mivel ez nem fog az olajban úszni. Ez a fánk a sütőben sül és egészséges!
Az anyagokat jól összedolgozzuk, majd két cipóba osztjuk. Az egyikbe 3 evőkanál kakakóport szitálunk és eldolgozzuk. Kinyujtjuk a világos színű tésztát és erre helyezzük az ugyancs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot az utasításnak megfelelően fél liter tejjel, 3-4 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha kész, hűlni hagyjuk, néha megkeverjük, nehogy bebőrösödjön. 2. Eközben melegedni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészíthetjük gyúrt rétesből, de ha kevesebb az időnk, akkor bolti rétestésztából is megcsinálhatjuk a rétesünk. A töltelék hozzávalóit még melegen alaposan krémesre keverjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű